Welke Engelse kranten zijn er?

Welke Engelse kranten zijn er?

Artikelen in de categorie “Britse krant”

  • Daily Express.
  • Daily Mail.
  • Daily Mirror.
  • Daily Record.
  • Daily Star.
  • The Daily Telegraph.

Welke Britse krant is de oudste?

1665: De oudste nog bestaande Engelse krant, The London Gazette werd voor het eerst uitgegeven. 1666: De eerste Deense krant, Den Danske Mercurius, verscheen in Ribe door Anders Bording. 1690: Worcester Post-Man opgericht. In 1753 werd dat Berrow’s Worcester Journal.

Wat voor soort krant is de Guardian?

The Guardian (Britse krant)

The Guardian
Type dagblad
Formaat tabloid
Eerste editie 1821
Eigenaar(s) Guardian Media Group

Wat zijn Britse kwaliteitskranten?

Kranten in Engeland worden onderverdeeld in broadsheets, oftewel de kwaliteitskranten en in tabloids, waarmee de sensatiepers wordt aangeduid. Beide namen zijn eigenlijk papierformaten. De broadsheets waren gedrukt op groot formaat papier en de tabloids op klein formaat.

Welke krant is het oudst?

Deze oudst bekende Nederlandse krant is de Courante uyt Italien, Duytslandt, &C. van 14 juni 1618. Deze krant bevindt zich in de Koninklijke Bibliotheek van Zweden, in Stockholm, en werd daar in 1938 ontdekt door de Zweedse historicus en bibliothecaris Folke Dahl.

Wat zijn sensatiekranten?

Een nieuwsblad met halve afmetingen van een standaard formaat, voornamelijk met berichten van sensationele aard over meer ernstig nieuws.

Wat is The Sun?

The Sun is een Brits boulevardblad en behoort tot de bestverkopende Engelstalige kranten ter wereld, met een dagelijkse oplage van ca. 1.860.000 (2015).

Waar kan ik Engelse artikelen vinden?

Reacties. Freshplaza. Dit is een site met allerlei nieuws over landbouw, tuinbouw, groenten etc. Zelf lees ik ook elke dag een van deze artikelen.

Waar in Londen waren eeuwenlang de Britse kranten gevestigd Street?

Fleet Street is een beroemde Londense straat, vanouds het centrum van de nationale pers. Ondanks het feit dat vrijwel de gehele pers er verdwenen is, wordt de naam nog steeds gebruikt als hét synoniem van de Britse pers. De “Fleet street” mythe werd uitgevonden door Sir Philip Gibbs.