Wat doet een Dyslexiebehandelaar?

Wat doet een Dyslexiebehandelaar?

Als dyslexiebehandelaar bij Marant Behandelpraktijk behandelen we op de scholen van de kinderen zelf, zodat kinderen zo min mogelijk lesstof uit de klas missen. Daar komt bij dat kinderen zich veiliger voelen wanneer ze in hun vertrouwde omgeving leren: één van de basisbehoeften om optimaal te kunnen leren.

Hoe vraag ik een dyslexieverklaring aan?

Een dyslexieverklaring mag alleen worden afgegeven door een daartoe bevoegde deskundige. De deskundige moet in ieder geval een psycholoog of orthopedagoog zijn. Een remedial teacher of logopedist is níet bevoegd om een dyslexieverklaring af te geven.

Waar lopen kinderen met dyslexie tegenaan?

Kinderen met dyslexie zijn tevens extra kwetsbaar voor negatieve feedback na faalervaringen. Negatieve feedback kan leiden tot een negatief zelfbeeld, aangeleerde hulpeloosheid en demotivatie: “Zie je wel, ik kan het gewoon niet, ik ben dom, het heeft toch geen zin om te leren, want ik haal alleen maar onvoldoendes”.

Welke Zorgverzekerings zijn het best als het gaat om dyslectie?

Dyslexiezorg wordt sinds 1 januari 2015 niet meer door de basisverzekering vergoed. Deze zorg wordt nu geregeld door de gemeenten. Het gaat hier om ernstige, enkelvoudige dyslexie (EED). Dit betekent dat deze zorg niet meer onder de Zorgverzekeringswet valt, maar onder de Jeugdwet.

Hoe werkt dyscalculie?

Mensen met dyscalculie hebben hardnekkige rekenproblemen. Hardnekkig betekent dat de rekenproblemen niet over gaan met wat extra instructie en oefenen. Als je dyscalculie hebt, heb je moeite met het vlot en op de juiste manier gebruiken van reken- en wiskundekennis die je eerder hebt aangeleerd.

Hoe word je Dyslexiebehandelaar?

Wil je regiebehandelaar worden? Dan moet je aan kunnen tonen dat je geaccrediteerde/goedgekeurde cursussen hebt gevolgd op het gebied van diagnose, indicatiestelling en behandeling van dyslexie. Om je aan te melden als behandelaar heb je in veel gevallen geaccrediteerde aanvullende scholing nodig.