Hoe zag mijn huis er vroeger uit?

Hoe zag mijn huis er vroeger uit?

Het Kadaster heeft namelijk een website ontwikkeld waarin je kunt zien hoe een bepaald stuk van Nederland er vroeger uitzag. Hoe ver je kunt terugkijken verschilt per plaats. Van Amsterdam werden bijvoorbeeld al eerder nauwkeurige kaarten gemaakt dan van Houten. De website is enigszins vergelijkbaar met Google Maps.

Waar vind je kaarten?

Kaarten wanneer u ze nodig heeft Vind al uw kaarten terug in het menu ‘Mijn plaatsen’ op Google Maps.

WatWasWaar alternatief?

Als alternatief voor WatWasWaar kunt u ook zoeken in HisGis, het Historische Geografische Informatiesysteem, waar voor diverse provincies de kadastrale gegevens van 1832 op te vragen zijn. De originele kaarten zijn daar helaas niet te raadplegen, maar u kunt zo wel vinden wie welk perceel in bezit had.

Hoe zag de stad er vroeger uit?

Een stad is een drukke plek, vol huizen, bedrijven, winkels en verkeer. Zevenhonderd jaar geleden ontstonden de steden in ons land. Ze zagen er heel anders uit: Het leken wel grote kastelen. Hoge dikke muren moesten de stad verdedigen tegen de vijand. ’s Avonds gingen de poorten dicht.

Wie is de eigenaar van dit huis?

Hoe weet ik wie de eigenaar is van een pand, woning, woonboot of een stuk grond? Neem contact op met het Kadaster om te achterhalen wie de eigenaar is van een pand, woning, woonboot of stuk grond (perceel).

Hoe maak ik een kaart in Google Maps?

Gebruik My Maps om uw eigen kaarten te maken of te bekijken….Een kaart maken

  1. Log op uw computer in bij My Maps.
  2. Klik op Nieuwe kaart maken.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op ‘Naamloze kaart’.
  4. Geef de kaart een naam en een beschrijving.

Hoe werkt HisGIS?

Het HisGIS dient voor stedelijke nederzettingen tevens als grondslag voor Time Machines. Per stad worden via huisnummer-kapstokken de adressen gereconstrueerd en vastgezet op het 1832-systeem, zodat daaraan miljoenen data over bewoners, eigenaars en functie door de tijd heen gekoppeld kunnen worden.

Hoe heet de Topografische Dienst tegenwoordig?

In Nederland ressorteert de Topografische Dienst niet langer onder het Ministerie van Defensie; hij is tegenwoordig ondergebracht bij de (zelfstandige) dienst van het Kadaster onder de naam Kadaster Geo-Informatie.