Wat betekent dikke Akka mag ik pakken?

Wat betekent dikke Akka mag ik pakken?

Akka staat voor de kont van iemand anders. Als je dus in een of andere rap hoort dat iemand een “dikke akka” heeft, dan heeft hij of zij dikke billen.

Wat betekent Chimboy?

(2007) (Vlaanderen, jeugd) knappe jongen. Steeds meer meisjes praten mee in het jongerenslang. ,,Terwijl dat vroeger iets voor jongens was.

Wat is het verschil tussen Als en dan?

Als gebruiken we na de woorden even, (net) zo, evenveel, (net) zoveel, hetzelfde en dezelfde. De combinaties met dan drukken een ongelijkheid uit, die met als een gelijkheid. Dan wordt ook gebruikt na niets en niemand als het woord anders er niet achter staat, maar er wel bij gedacht kan worden.

Wat is zemmer Marokkaans?

(1999) (< Marokkaans) (straattaal) homoseksuele man. Vaak als scheldwoord: klootzak.

Wat betekent Akka in straattaal?

1) (2002) (straattaal) pootje lichten; (bij het straatvoetbal) schijnbeweging waarbij de bal met een soort zigzagbeweging eerst naar buiten en dan naar binnen wordt meegenomen. Vooral in de uitdrukking ‘iemand een akka geven’: iemand misleiden, voor schut zetten.

Welke taal is Akka?

Akka (Zweedse vorm van het Lule-Samische Áhkká: “oude vrouw”) is een bergmassief in de zuidwesthoek van het Nationaal park Stora Sjöfallet in het noorden van Zweden. In het massief zijn e [..]

Wat betekent AGGA straattaal?

(2000) (straattaal) Den Haag. Zie ook andere bijnamen voor steden, zoals: Alli*; Damsko*; Geina*; Grontjie*; Haga*; Killburg*; Masterdam*; Nimma*.

Wat betekent aka in straattaal?

Je hebt gezocht op het woord: aka. aka (bijwoord) 1afkorting van: also known as ook wel genoemd, alias: Ali Bouali aka Ali B.

Wat betekent veel grip?

Dit is het magische woord voor F1 rijders en ingenieurs. Het beschrijft hoe goed de wagen zich aan de grond hecht en hoe dit de bochtsnelheden beïnvloedt. Veel grip wil zeggen dat er hoge bochtsnelheden zullen behaald worden.

Wat is een pakka?

Dit is het meest voorkomende materiaal op Japanse messen, bijna alle merken gebruiken dit materiaal (incl. Kai Shun). Het wordt verkocht onder de merknamen Pakkawood®, Staminawood®, Dymondwood®, en Colorwood®, het is een vorm van multiplex van berkenhout.

Wat betekent TG straattaal?

‘Ta gueule’ heb je vast wel eens gehoord. Het betekent op niet subtiele manier dat je je kop moet houden. Op social media kun je ook de afkorting ‘TG’ regelmatig lezen. Magl is kort voor ‘ma gueule’ oftewel mijn bek, maar is totaal niet negatief.

Is Fakka een scheldwoord?

Maar het is een scheldwoord dat jongeren makkelijk gebruiken, dus het flapt er simpel uit”, zegt Van der Waall. Zo nu en dan gebruikt de vlogger straattaal in zijn video’s. Woorden als chimi, wat meisje betekent, of lauw (leuk), of asser (kont).