Waar wordt een insulinepomp geplaatst?

Waar wordt een insulinepomp geplaatst?

De katheter van de insulinepomp wordt bij voorkeur in de buik geprikt omdat dit de beste opnameplaats voor snelwerkende insuline is. De katheter wordt best om de twee dagen herprikt. Wissel de prikzones goed af ter voorkoming van lipodystrofie. Werk met propere handen en hou het materiaal zo steriel mogelijk.

Hoe zit een insulinepomp vast?

De pomp zit via een slangetje en een kunststof naaldje (canule) vast aan je lichaam. Een insulinepomp kan ook draadloos zijn. Dan zit hij direct op je huid en heb je geen aparte infuusset nodig.

Hoe duur is een insulinepomp?

Kostprijs 2022

Declaratie-code Prestatie-code Prijs
15E810 991516056 € 1660,-
15E376 991516034 € 1800,-
15E379 991516047 € 1500,-
15E381 991516053 € 1220,-

Wie komt in aanmerking voor insulinepomp?

Iedereen die ondanks vier of meer keer per dag insuline spuiten zijn of haar bloedglucose niet goed onder controle krijgt, komt in aanmerking voor een insulinepomp. Doordat de insulinepomp zoveel flexibiliteit biedt, is het ook een uitkomst voor mensen die veel reizen of die wisselende diensten draaien.

Hoe krijg ik een insulinepomp?

Bij het gebruik van een insulinepomp krijgt u begeleiding van een diabetesteam: een specialist (een internist), een diabetesverpleegkundige, een diëtist en zo nodig een medisch psycholoog. Insulinetherapie met een pomp heet CSII. Dat is de afkorting van continuous subcutaneous insulin infusion.

Wat voor soort insuline is NovoRapid?

NovoRapid® is een moderne insuline (insuline-analoog) met een snelwerkend effect. Moderne insulineproducten zijn verbeterde versies van humane insuline. NovoRapid® wordt gebruikt om de hoge bloedsuikerspiegel te verlagen bij volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 1 jaar met diabetes mellitus (diabetes).

Is Traagwerkende insuline troebel?

Meng de traagwerkende insuline, die troebel is, door de pen licht- jes te schudden. 2. Controleer of er insuline uit de pen komt: stel twee eenheden in en spuit deze weg boven uw hand. Als er geen druppeltjes insuline verschijnen, stel dan opnieuw twee eenheden in en spuit deze weg.

Welke insulinepomp wordt vergoed?

Het is afhankelijk van het soort insulinepomp of u deze leent of in eigendom krijgt. Heeft uw arts vastgesteld dat u prikangst hebt én er is bij u onlangs diabetes vastgesteld? Dan krijgt u een vergoeding voor een naaldloze insulinepen. U krijgt dan iedere 2 jaar 1 pen plus een reservepen vergoed.

Hoe kom je in aanmerking voor een insulinepomp?

Voor wie? Iedereen die ondanks vier of meer keer per dag insuline spuiten zijn of haar bloedglucose niet goed onder controle krijgt, komt in aanmerking voor een insulinepomp. Doordat de insulinepomp zoveel flexibiliteit biedt, is het ook een uitkomst voor mensen die veel reizen of die wisselende diensten draaien.

Welke insulinepompen worden vergoed?

Hebt u een draagbare uitwendige insulinepomp nodig? Dan krijgt u een vergoeding vanuit uw basisverzekering voor de volgende onderdelen: uitwendige insulinepompen. toebehoren: fixatiemateriaal, verbindingsslangetjes en naalden.

Hoe vaak nieuwe insulinepomp?

De gebruikstermijn van de insulinepomp is 4 jaar. Het is zo dat we met alle gecontracteerde leveranciers contractafspraken maken.