Hoe lagerstroemia stekken?

Hoe lagerstroemia stekken?

Lagerstroemia stekken Vermeerdering van de Lagerstroemia gebeurt via stekken of zaaien. Om te stekken worden kopstekken genomen die in de stekgrond gestoken worden. Gebruik van stekpoeder bevordert de beworteling en gaat de ontwikkeling van schimmels tegen.

Hoe en wanneer snoeien?

Alle hagen en in vorm gesnoeide heesters worden gesnoeid na de langste dag. De sterkste groei is dan geweest en meestal kan dan volstaan worden met één snoeibeurt per jaar. Voor degenen die het geen probleem vinden om vaker te snoeien, mag er naar voorkeur vanaf mei tot september gesnoeid worden.

Heeft een oleander veel water nodig?

Omdat de Oleander zo graag in de zon staat heeft zij ook vaak water nodig. Vooral in de warme zomermaanden is het nodig om deze dorstige plant dagelijks water te geven. Geef bij voorkeur lauw water.

Lees ook:   Wat is een sociale huisvestingsmaatschappij?

Welke maand oleander snoeien?

Het beste moment om Oleander te snoeien is het najaar. Bescherm de Oleander dan wel goed tegen de winterkou en zet de plant tijdens de winter binnen. Ook in het voorjaar is het mogelijk om te snoeien, maar dan is de kans dat deze tuinplant in de zomer weelderig tot bloei komt veel kleiner.

Kan ik in oktober snoeien?

De maand oktober is ook de ideale maand om redelijk wat bomen te snoeien in uw tuin. Veel mensen snoeien bomen in het voorjaar en dan kan je bloedingen veroorzaken. Dat komt omdat deze bomen een grotere sapstroming hebben in het voorjaar. En zo kan je beter in oktober snoeien om het bloeden te ontzien.

Welke planten moet je niet snoeien?

3. Welke planten en bomen mag je niet in het najaar snoeien?

  • Fruitbomen. De snoeiperiode voor de meeste fruitbomen is september.
  • Jonge bomen en struiken. Die snoei je beter in het voorjaar.
  • Houtachtige planten. Wacht tot ze in winterrust zijn en hun bladeren gevallen zijn.
  • Lentebloeiers.
Lees ook:   Hoe kun je de TSH-waarde verlagen?

Waarom worden de bladeren van de oleander geel?

Als de oleander gele bladeren krijgt dan kan dit verschillende oorzaken hebben. De plant kan te weinig water hebben gehad. De Orleander heeft te te veel water gekregen in een korte periode en is daardoor verzopen. Of de plant heeft te weinig plantenvoeding gekregen.

Hoe bemest ik een oleander?

Een oleander heeft altijd veel dorst. Dagelijks flink gieten met lauw water wordt erg gewaardeerd, evenals een regelmatige gift van kleine beetjes gedroogde koemest of (kuipplanten)mest. Als de planten te groot of aan de onderkant kaal worden, kunnen ze prima gesnoeid worden.