Waar kun je werken als binnenhuisarchitect?

Waar kun je werken als binnenhuisarchitect?

Als binnenhuisarchitect kun je zelfstandig aan de slag, maar je kunt ook aan het werk bij een architectenbureau, een meubelzaak of een interieurbouwer.

Hoeveel verdien je als interieur architect?

Een Interieurarchitect in Nederland verdient gemiddeld € 3.725 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.170 (laag) tot € 4.285 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Welke werkzaamheden doet een binnenhuisarchitect?

Wat doet een interieurarchitect?

  • Ontwerpen van het interieur van een ruimte, rekening houdend met meubilair, indeling, daglicht, kunstlicht, kleur, materiaal en vorm.
  • Onderzoeken van de wensen van de opdrachtgever.
  • Nagaan van geldende wetgeving en bouwvoorschriften.
  • Analyseren en berekenen van de ruimte.

Hoe kom ik in het Architectenregister?

U kunt zich laten inschrijven in het architectenregister bij Bureau Architectenregister….Registreren in architectenregister

  1. een opleiding hebben gedaan bij een erkende instelling.
  2. beroepservaring hebben.
  3. jaarlijks bijscholing en nascholing doen.

Wat is het verschil tussen binnenhuisarchitect en interieurarchitect?

Binnenhuisarchitect is volgens het architectenregister een synoniem voor interieurarchitect. Hier gelden dezelfde regels voor. De term interieurontwerper en interieurstylist zijn daarentegen geen beschermde titels. Iedereen mag een bedrijf starten en zich zo noemen.

Hoeveel kost een interieurarchitect per uur?

De bouwbegeleiding wordt vaak berekend volgens het uurloon van de interieurarchitect wat tussen de € 45 en € 90 ligt. Interieurarchitecten zijn aangesloten bij een architectenbureau, of werken als ZZP’er bijvoorbeeld vanuit huis.

Hoeveel kost interieurstylist?

Een interieuradvies krijg je al vanaf € 200 per ruimte en een interieurontwerp kost gemiddeld € 750. Voor de tijd en het materiaal dat de interieurstylist gebruikt tijdens het geven en uitvoeren van het interieuradvies liggen de kosten gemiddeld rond de € 950.