Inhoudsopgave
Waar begint blindedarmontsteking mee?
Een blindedarmontsteking begint meestal met een plotselinge, hevige pijn rondom de navel en verspreidt zich naar rechtsonder in de buik. Doordat de ligging van de blinde darm wat kan variëren, kunnen de pijnklachten ook op een iets andere plaats voorkomen.
Kan een blinde darm weer aangroeien?
Hierdoor wordt het appendiculair infiltraat gevormd dat in de onderbuik voelbaar is. Als de darmlissen met elkaar verkleven, kan dit leiden tot darmafsluiting. Als zich telkens weer een ernstige ontsteking van de blindedarm voordoet, kan een opeenhoping van pus (etter) in en rond de appendix ontstaan.
Kan blindedarmontsteking minder worden?
U kunt nooit meer een blindedarmontsteking krijgen. De arts kan onderzoeken of er een oorzaak is van uw blindedarmontsteking.
Kan je 2 keer appendix krijgen?
Aanlegstoornissen van de appendix zijn zeldzaam. Ze kunnen gepaard gaan met andere congenitale afwijkingen. Bij de beoordeling van acute buikklachten dienen artsen zich bewust te zijn van de mogelijkheid van een dubbele aanleg van de appendix, zodat onnodig uitstel van diagnostiek en behandeling kan worden voorkomen.
Hoelang herstellen blindedarm?
U mag minstens 2 weken niet in bad, zwemmen of naar de sauna. Dit mag pas als de wond dicht en droog is. U mag wel douchen. Als de wond goed geneest en u voelt zich goed, dan mag u na 1 week langzaam steeds meer doen.
Hoe lang duurt herstel blindedarmontsteking?
Bij een operatie voor blindedarmontsteking haalt de arts uw blindedarm weg. De operatie moet snel gebeuren, in ieder geval binnen 1 dag.
Hoelang kan je last hebben van een blindedarmontsteking?
In de regel mag u na twee tot zeven dagen naar huis. Na ongeveer zeven tot twaalf dagen worden de hechtingen uit uw buik verwijderd. Uw herstel duurt waarschijnlijk een paar weken. Afhankelijk van de klachten die u heeft, mag u uw normale werkzaamheden hervatten.
Hoe weet ik of ik een eileiderontsteking heb?
Een ontsteking in de baarmoeder, eileider of eierstok kan deze klachten geven: koorts, buikpijn en/of meer afscheiding uit de vagina. Bacteriën zijn de oorzaak, bijvoorbeeld na onveilig vrijen (soa). Of bacteriën die normaal ook al bij veel vrouwen voorkomen. Je krijgt antibiotica.