Waar kan ik mijn aanslagbiljet onroerende voorheffing terugvinden?

Waar kan ik mijn aanslagbiljet onroerende voorheffing terugvinden?

Nieuw is dat u uw aanslagbiljet voortaan ook digitaal, veilig en snel, kan ontvangen via uw eBox, uw persoonlijke digitale postbus voor overheidsdocumenten. Bovendien kan u nu ook online betalen. Dus geen betaalgegevens meer overtypen in uw bank-app of homebank, wat het risico op fouten uitsluit.

Kan onroerende voorheffing niet betalen?

Als u (tijdelijke) financiƫle moeilijkheden heeft waardoor u de belasting niet tijdig kan betalen, vraag dan zo snel mogelijk na ontvangst van elk aanslagbiljet een afbetalingsplan aan, ook als u al een afbetalingsplan voor een andere belasting heeft lopen.

Hoe een afbetalingsplan opstellen?

U gaat een afbetalingsplan opstellen? Enkele handige tips

  1. Zet de gemaakte afspraken op papier en laat het document door beide partijen ondertekenen.
  2. Vermijd loze beloftes waarbij de klant belooft om binnenkort te betalen.
  3. Houd het maandelijks af te betalen bedrag redelijk.

Waar vind ik mijn aanslagbiljet kadastraal inkomen?

Wist u dat u uw aanslagbiljet online kunt vinden via MyMinfin? Dat is de gemakkelijkste en snelste manier: op die manier heeft u het onmiddellijk. U kunt dat aanslagbiljet ook telefonisch opvragen via uw centrum P: hou in dat geval uw identiteitskaart bij de hand want u zal uw nationaal nummer nodig hebben.

Wanneer moet de onroerende voorheffing betaald worden?

De onroerende voorheffing moet betaald worden binnen een termijn van twee maanden na datum van verzending van het aanslagbiljet.

Wat is de onroerende voorheffing?

De onroerende voorheffing is een belasting voor 12 maanden vanaf 1 januari tot 31 december, ongeacht wanneer het aanslagbiljet wordt verzonden. Als het aanslagbiljet het ene jaar wat vroeger of wat later ontvangen wordt, maakt dat dus geen enkel verschil; er zit geen overlap tussen de periodes.

Wanneer is de onroerende voorheffing verschuldigd?

Voor nieuw gebouwde onroerende goederen is de onroerende voorheffing voor de eerste keer verschuldigd voor het jaar dat volgt op het jaar van de ingebruikname van het onroerend goed. U bent dus geen onroerende voorheffing verschuldigd voor het jaar van ingebruikname zelf. De onroerende voorheffing kan wel pas berekend worden als het kadastraal

Wat is de totale onroerende voorheffing in Vlaams Gewest?

Berekening van de totale onroerende voorheffing. Om het totale bedrag van de onroerende voorheffing zonder verminderingen te krijgen, moet u de basisheffing voor het Vlaams Gewest, provincie en gemeente optellen: 51,05 euro + 75,79 euro + 481,91 euro = 608,75 euro.