Kan allergie astma veroorzaken?

Kan allergie astma veroorzaken?

Word je weleens ’s nachts hoestend, piepend en benauwd wakker? Dit zijn typische symptomen van (allergisch) astma. Als je een niet goed behandelde allergie hebt, kan daardoor mogelijk astma ontstaan. Dit is een aandoening die wordt gekenmerkt door een ontsteking in de onderste luchtwegen.

Kan een hond astma hebben?

In eerste instantie is vaak sprake van een droge (”rokers”) hoest. In een later stadium gaan de luchtwegen vaak meer slijm produceren, waardoor de hoest meer rochelend wordt. De meeste hondjes hebben naast het hoesten geen andere klachten.

Kunnen dieren ook astma krijgen?

Katten van elke leeftijd, ras of geslacht kunnen chronische bronchitis of feline astma (katten astma) krijgen. Vaak wordt de diagnose gesteld op 6-9 jarige leeftijd, maar ook jonge en oude katten kunnen voor het eerst klachten krijgen.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen social work en maatschappelijk werk?

Waardoor kan je astma krijgen?

Bij astma heeft u last van benauwdheid, piepend ademen en hoesten. Als u opeens heftige klachten krijgt, noemen we dit een longaanval. De klachten komen bijvoorbeeld door pollen, huisdieren, huisstofmijt, rook, actief bewegen, stress, kou of mist. Als u rookt, is stoppen met roken heel belangrijk.

Wat is niet allergisch astma?

Niet-allergisch astma ontstaat door pikkels waar iedereen gevoelig voor kan zijn, maar mensen met astma reageren hier extra heftig op. Dit kunnen verschillende soorten prikkels zijn, zoals rook, uitlaatgassen, parfum of schoonmaakmiddelen. Daarnaast kan ook een vochtigere omgeving hier invloed op hebben.

Wat zijn de symptomen van longontsteking bij een hond?

Symptomen longontsteking bij de hond Het kan gepaard gaan met een verminderd uithoudingsvermogen, sloomheid en een slechte eetlust. Soms is hijgen de enige klacht, maar een dier kan ook ernstig benauwd zijn en blauwe slijmvliezen hebben. Meer dan de helft van de honden met longontsteking heeft geen koorts.

Lees ook:   Wat is een Expansiekoker?