Hoelang zwelling na voetoperatie?

Hoelang zwelling na voetoperatie?

De zwelling kan lang aanhouden. Hierbij is 3 tot 6 maanden een gemiddelde periode. Het regelmatig aanspannen van de kuitspieren helpt om de voet niet te veel te laten zwellen en de kans op trombose (een stolsel in de bloedbaan) te verminderen.

Wat moet je doen als je teen scheef groeit?

Operatieve behandeling van een hallux valgus De orthopedisch chirurg zal bepalen welk type operatie voor u het beste is. Meestal is de operatie een combinatie van het doorzagen en in een rechte stand vastzetten van de botdelen en het herstellen van het kapsel rondom het teengewricht.

Hoe lang duurt het herstel van een hallux valgus operatie?

Het herstel van een operatie voor hallux valgus duurt tenminste 6 weken en verloopt in grote lijnen als volgt: U mag na de operatie dezelfde dag naar huis. De eerste 2 weken rust u zoveel mogelijk met de voet in hoogstand. U mag voorzichtig en kortdurend wat steunen op uw hiel met behulp van de krukken.

Hoe krijg je vocht uit je voet na operatie?

Oedeemtherapie start meestal met manuele lymfedrainage. Dit is een specifieke massagetechniek gericht op de verhoging van de afvoer van het lymfestelsel. Met bepaalde handtechnieken wordt het lymfestelsel geactiveerd en wordt het vocht naar andere lichaamsdelen afgevoerd.

Wat kun je doen tegen scheve tenen?

Behandeling van hallux valgus

  1. Spalkjes: Een siliconen orthese of spalk om de teen in een rechte positie te dwingen, zie hieronder.
  2. Soms kunnen oefeningen helpen.
  3. Podotherapeutische zolen om stand afwijkingen van de voet te corrigeren.
  4. Fysiotherapie: vaak met oefeningen of bepaalde manuele therapie.

Waarom groeien tenen scheef?

Het over elkaar groeien van de tenen kan verschillende oorzaken hebben. U kunt hierbij denken aan: Afwijkende voetstand. Ongeschikte of te kleine, te smalle schoenen.

Hoelang niet werken na hallux valgus operatie?

Na twee weken komt u terug op de poli en wordt het verband verwijderd. Soms krijgt u dan het advies de teen nog vier weken te tapen zodat deze recht blijft. Het uiteindelijke herstel neemt vier tot zes maanden in beslag. De meeste mensen met zittend werk kunnen na drie weken weer rustig aan beginnen.

Hoe lang niet lopen na hallux valgus operatie?

U kunt de eerste zes weken na de operatie niet staan of lopen zonder de achtervoetloopschoen. U mag uw activiteiten als volgt hervatten: Na twee weken kunt u weer zittend werk doen, zodra u voldoende mobiel bent om naar het werk te gaan en u de voet voldoende lang naar beneden kunt houden.