Wie verwijs je direct door naar de huisarts bij een insectenbeet?

Wie verwijs je direct door naar de huisarts bij een insectenbeet?

Bel direct naar je huisarts als …. je direct na de steek voelt dat je benauwd wordt; je gelijk na de steek uitslag of zwellingen krijgt op je lichaam of op een andere plek dan waar je was gestoken, bijvoorbeeld op je oogleden of lippen.

Hoe ziet een Hommelsteek eruit?

Een hommelsteek zorgt voor een zwelling rond de plek van de steek en veroorzaakt roodheid en jeuk. Dit kan kort na de steek optreden, maar vaak gebeurt dit past na enkele uren. Dit kan uren of zelfs dagen aanhouden. De plek kan iets uitbreiden.

Welke doek helpt bij insectenbeten?

Insectenbeten kunnen jeuk, pijn en een bult geven. Een koude, natte doek helpt tegen die klachten. Bij zwelling bij een steek van wesp, steekvlieg of bij helpt ijs of een coldpack. Bel direct uw huisarts: bij een steek in de mond, tong of keel. als u overgevoelig bent voor insectenbeten. als u benauwd wordt na de steek.

Hoe behandel je jeuk tegen insectenbeten?

Insectenbeten die sterk jeuken kunnen het beste met een sterk werkende corticosteroïd zalf worden behandeld. Ook lokale antihistaminica (tripelenamine, Azaron ®) en lokale ontstekingsremmers (tacrolimus, pimecrolimus) zijn werkzaam bij insectensteken. De jeuk reageert ook goed op orale antihistaminica, zoals rupatadine.

Wat is de complicatie van insectenbeten?

Complicaties van insectenbeten. Een belangrijke complicatie van een insectenbeet is een secundaire bacteriële infectie, die te herkennen is aan toegenomen roodheid, zwelling en pusvorming met korstjes. Dit beeld kan lijken op impetigo, oftewel krentenbaard. Ook koorts en algemeen ziektegevoel is daarbij mogelijk.

Welke medicijnen zijn werkzaam bij insectensteken?

Insectenbeten die sterk jeuken kunnen het beste met een sterk werkende corticosteroïd zalf worden behandeld. Ook lokale antihistaminica (tripelenamine, Azaron ®) en lokale ontstekingsremmers (tacrolimus, pimecrolimus) zijn werkzaam bij insectensteken.