Wie is procureur-generaal bij de Hoge Raad?

Wie is procureur-generaal bij de Hoge Raad?

De huidige procureur-generaal is Edwin Bleichrodt, die het ambt sinds 1 september 2021 vervult. De plaatsvervangend procureur-generaal is sinds 1 mei 2021 Mark Wissink.

Wat is een conclusie van AG?

Wat is een conclusie van de Advocaat-Generaal? De conclusie is een niet bindend schriftelijk advies aan de bestuursrechter waarin de Advocaat-Generaal (“A-G”) uiteenzet op welke wijze het beroep moet worden afgedaan.

Wat is de taak van een advocaat-generaal?

Wat is een advocaat-generaal (AG)? Vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie (OM) bij een gerechtshof. Zijn taak komt overeen met die van de officier van justitie bij de rechtbank. Bij de Hoge Raad: adviseur van de Hoge Raad.

Wat is de voorzitter van het college van procureurs-generaal?

De vergaderingen van het College van procureurs-generaal worden ook bijgewoond door de federale procureur. Elke procureur-generaal is om de beurt voorzitter van het College van procureurs-generaal. Tijdens het gerechtelijk jaar 2019-2020 is de voorzitter Erwin Dernicourt, procureur-generaal te Gent.

Wat is een procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie?

Als Procureur- generaal bij het Openbaar Ministerie zijn je werkzaamheden vergelijkbaar met die van een Officier van Justitie bij de rechtbank en die van een advocaat -generaal bij een gerechtshof. Je behandelt zaken in cassatie en vertegenwoordigt het Openbaar Ministerie bij de Hoge Raad.

Wat is het bruto salaris van een procureur-generaal?

Als Procureur- generaal verdien je ongeveer €9072 bruto per maand. Dit is hetzelfde als een lid van het College van Procureur-generaals. Het is een vastgesteld salaris en zal geen grote uitschieters naar boven of beneden kennen. De secundaire arbeidsvoorwaarden zullen veelal hetzelfde zijn als die van de andere leden van het Openbaar Ministerie.