Welke studies voor dermatoloog?

Welke studies voor dermatoloog?

Om Dermatoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Daarna moet je nog een vijfjarige specialisatie aan een Academisch Ziekenhuis volgen. In totaal duurt de opleiding tot Dermatoloog dus elf jaar.

Is een dermatoloog vergoed?

Behandelingen bij een dermatoloog vallen onder de vergoeding van medisch specialistische zorg en worden vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor geldt eigen risico. Huid-, fysio- en oefentherapie vallen onder dezelfde zorgsoort. Per dag vergoeden we maximaal één behandeling van dezelfde zorgsoort.

Kan je zomaar naar dermatoloog?

De dermatoloog is een specialist en heeft altijd een verwijsbrief nodig van de huisarts. Omdat dit valt onder de basisverzekering is de huisarts of een andere specialist de enige die deze verwijzing dus kan geven. De basisverzekering valt ook onder het eigen risico.

Hoelang studeren dermatoloog?

De opleiding tot dermatoloog duurt 5 jaar. In het AMC zijn op de afdeling dermatologie gemiddeld 20 artsen in opleiding tot specialist (aios).

Wat kost een bezoek aan de dermatoloog?

DBC-omschrijving behandelingen huidaandoening in het ziekenhuis

DBC-zorgproduct omschrijving Gemiddeld tarief
Consult op de polikliniek bij een huidaandoening € 120
Een tot twee dagbehandelingen of polikliniekbezoeken bij een huidaandoening € 300
Operatieve ingreep bij een huidaandoening € 380

Wat kost een consult bij een dermatoloog?

Wat kost een bezoek aan een dermatoloog?

Voor de introductie van de marktwerking in de zorg kostte een bezoek aan de dermatoloog niet veel, enkele tientjes. Nu kan het oplopen tot honderden euro’s. Dit komt door het nieuwe systeem van bekostigen, genaamd DBC (diagnose-behandel-combinatie). Dit zijn gemiddelde prijzen voor een bepaalde aandoening.