Welke pijn bij cyste eierstok?

Welke pijn bij cyste eierstok?

Als een cyste draait of scheurt, ontstaat een hevige stekende pijn in de buik die gepaard kan gaan met misselijkheid en koorts. Rondom de eisprong is er in de eierstok een kleine holte met vocht (follikel) waarin zich een eicel bevindt.

Doet een Borstcyste pijn?

Een cyste is een met vocht gevulde holte, die bijvoorbeeld kan ontstaan door een verstopping in een uitvoergangetje van de melkklieren. Vooral als er spanning op de cyste staat, is een cyste goed voelbaar als een ronde stevige, gladde, beweeglijke en pijnlijke knobbel.

Wat is een eierstokcyste?

Een eierstokcyste is een cyste op de eierstok. Een eierstokcyste hoeft niet gepaard te gaan met symptomen. Een ovariumcyste of eierstokcyste is een met vocht gevulde holte die zich ontwikkelt in een eierstok. Er bestaan vele soorten eierstokcysten. De meeste cysten zijn goedaardig en veroorzaken geen symptomen.

Wanneer komen functionele eierstokcysten voor?

Functionele eierstokcysten komen het vaakst voor, meestal tijdens de vruchtbare jaren bij een foutje in het verloop van de eisprong. We spreken ook wel van follikelcysten, en wanneer na de eisprong het geel lichaampje blijft bestaan, van een corpus luteum cyste. Functionele eierstokcysten verdwijnen meestal vanzelf binnen enkele maanden.

Wat is een cyste gevaarlijk?

In de meeste gevallen is een cyste niet gevaarlijk! Het kan bijvoorbeeld wel voor problemen zorgen. Een cyste is een holte gevuld met vocht in het lichaam. Dus kan op plekken zoals de slokdarm voor vervelende pijnen zorgen. Meestal is het een goedaardige cyste! Maar in hele zeldzame gevallen kan het kanker zijn of kwaadaardige cyste!

Is de cyste zichtbaar in de huid?

Betreft het een zichtbare cyste in de huid dan kan deze door middel van een chirurgische ingreep (met een lokale verdoving) verwijderd worden. Mocht de cyste zich onderhuids bevinden en dus niet zichtbaar zijn, dan kan de cyste door middel van een hormoonbehandeling of puur door rust te houden worden verwijderd.