Welke medicijnen helpen bij stoppen met roken?

Welke medicijnen helpen bij stoppen met roken?

De bekendste zijn nortriptyline , bupropion en varenicline . Deze medicijnen helpen bij stoppen met roken even goed als de nicotinevervangende middelen, maar ze hebben meer kans op (ernstige) bijwerkingen en zijn duurder. Het heeft geen zin om ze samen met nicotinevervangers te gebruiken.

Hoe gebruik ik nicotinepleisters?

Hoe gebruik ik nicotinepleisters? Je plakt de nicotinepleister ergens op je lichaam. Dat kan bijvoorbeeld op je arm, been of rug. Je plakt de pleister ’s morgens op en je houdt de pleister ’s nachts ook op. Dat zorgt ervoor dat je ook in de ochtend nog wat nicotine in je bloed hebt. De trek in een sigaret is daardoor ’s ochtends niet zo groot.

Wanneer verwijderen sporen van nicotine?

Als je een lichte gebruiker bent, worden sporen van nicotine meestal binnen twee tot drie dagen na het roken uit je systeem verwijderd. Als je een zware gebruiker bent, kunnen sporen van nicotine tot een jaar na de laatste blootstelling worden gedetecteerd.

Wanneer rook je meer dan tien sigaretten per dag?

Wanneer iemand meer dan tien sigaretten per dag rookt, maak je gebruik van de hoogste dosering nicotinepleisters. Hierbij gaat het dan om 1 pleister van 21mg. per 24 uur. Na 6 weken ga je dit afbouwen naar 2 weken 14 mg. per 24 uur en dan nog 2 weken 7 mg. per 24 uur.

Hoe stoppen met roken met sinefuma?

De combinatie van de trainingsmethode van SineFuma en het gebruik van hulpmiddelen zoals nicotinepleisters verhoogt de kans om succesvol te stoppen met roken met minstens 50%. Hierbij werken de nicotinepleisters als een tijdelijk middel om het stoppen met roken te vergemakkelijken.

Er zijn drie medicijnen geschikt hiervoor: bupropion (Zyban), nortriptyline (Nortrilen) en varenicline (Champix). Bupropion vermindert de klachten na stoppen met roken en de behoefte om te roken.