Welke medicijnen hebben invloed op de pil?

Welke medicijnen hebben invloed op de pil?

ZIJN ER MEDICIJNEN DIE DE WERKING VAN DE PIL BEÏNVLOEDEN Ja, sommige medicijnen maken de pil minder betrouwbaar. Dit zijn bijvoorbeeld de medicijnen die aan epilepsiepatiënten worden voorgeschreven, bepaalde middelen tegen hiv, middelen met sint-janskruid voor depressies en bepaalde antibiotica.

Wat is het voornaamste verschil tussen 2de en 3de generatie orale anticonceptiva?

Eerste generatie pillen zijn pillen met noresthisteron. De tweede generatie bevatten levonorgestrel. De derde generatie pillen bevatten desogestrel, gestodeen en norgestimaat. Recenter zijn er ook vele pillen met drosperinone: soms worden die aangeduid als vierde generatie.

Welke anticonceptiepillen heb je?

De pil: de combinatiepil en de minipil Je hebt 2 soorten: De gewone pil heeft 2 hormonen (oestrogeen en progestageen). Deze heet daarom combinatiepil. De minipil heeft 1 hormoon (progestageen).

Welk effect heeft anticonceptiepil?

De combinatiepil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt.

Hoe vaak kun je de pil doorslikken?

U kunt de menstruatie uitstellen door de éénfasepil door te slikken zonder stopweek. U kunt de pil gedurende 1 jaar veilig doorslikken. U heeft dan tussendoor wel meer risico op doorbraakbloedingen.

Welke antibiotica hebben invloed op de pil?

Echter, er zijn tot nu toe slechts twee antibiotica bekend die de werking van de anticonceptiepil (en de meeste andere hormonale anticonceptiemiddelen) verhinderen. Dit zijn rifampicine en rifabutine. Rifampicine werkt tegen ernstige bacteriële infecties, waaronder: Tuberculose (tbc)

Wat is tweede generatie pil?

De pil van de 2de generatie De gebruikte progestativa zijn levonorgestrel en norgestrel. Door het gebruik hiervan volstaat een lagere dosis oestrogenen (< 50 µg) zodat de gebruiksters minder bijwerkingen ondervinden. Deze pillen worden daarom pillen met een minidosis genoemd.

Welke generatie anticonceptie?

Overzicht soorten anticonceptiepillen

Pilsoort Merknaam Werkzame stoffen
Eerste generatie Microgynon 50 ethinylestradiol
Tweede generatie Microgynon 30, Stediril 30,Trigynon, Trinordiol, Lovette ethinylestradiol
Derde generatie Marvelon, Mercilon ethinylestradiol
Femodeen, Meliane, Minulet ethinylestradiol gestodeen