Wat is een afbouwgarantie?

Wat is een afbouwgarantie?

De afbouwgarantie regelt dat het bouwdepot aan de aannemer ter beschikking gesteld wordt in ruil voor het retentierecht. De aannemer moet dan dus na het afbouwen het gebouw opleveren aan, in geval van bijvoorbeeld faillissement, de bank.

Wat als je persoonlijk failliet wordt verklaard?

Zodra het faillissement stopt, kunnen schuldeisers weer bij u aankloppen. Ook kunnen deurwaarders beslag leggen op uw inkomsten of spullen. Met schuldhulpverlening van de gemeente of de Wsnp lost u wel uw schulden op. Na afloop krijgt u een schone lei.

Wat moet je doen als je failliet gaat?

Neem dan contact op met de curator. De curator is iemand die beslist wat met het geld en de spullen van het failliete bedrijf gebeurt. De rechter bepaalt wie dit is. In het Centraal Insolventieregister ziet u of het bedrijf failliet is en wie de curator is.

Wat te doen als aannemer failliet gaat?

Wat moet je doen in geval van faillissement? Een failliete aannemer mag geen betalingen meer ontvangen of doen. Alle betalingen die je aan hem doet, zijn vanaf dat moment ongeldig. De rechter stelt een curator aan voor de verdere afhandeling.

Hoe ziet een afbouwgarantie eruit?

Afbouw – Met een afbouwgarantie wordt je woning altijd afgebouwd volgens de afspraken. Ook als je aannemer dit niet meer kan omdat hij bijvoorbeeld failliet is. Herstel – Wanneer je bouwproject niet goed is afgerond en er gebreken zijn ontstaan, is je aannemer verplicht dit te herstellen.

Wat zijn de kosten voor BouwGarant?

De kosten van de BouwGarant Nieuwbouwgarantie bedragen 0,45% van de aanneemsom inclusief BTW. Bij een koop-aanneemsom (waarbij grond deel uitmaakt van de overeenkomst) bedraagt de premie 0,35%. In beide gevallen is het minimumbedrag €350. Per aanmelding van een nieuwbouwproject wordt €350 in rekening gebracht.

Wat mag niet in beslag genomen worden?

De curator kan geen beslag leggen op verdiensten uit beroepsactiviteit van na de datum van het vonnis van faillietverklaring (om het even of dat een job als werknemer of als zelfstandige is).

Welke energiebedrijven in rode cijfers?

De tien bedrijven waar het volgens de consumentenbond (pdf) om gaat zijn: Fenor, Allure Energie, Energie van Ons, DGB Energie, Huismerk Energie, Naked Energy, Vrij op naam, ServiceHouse, OM Nieuwe energie en Vandebron.

Wat als projectontwikkelaar failliet gaat?

Gaat je aannemer of projectontwikkelaar failliet wanneer het gebouw nog niet helemaal af is, dan kan je aanspraak maken op een voltooiingswaarborg. Dit is bepaald door de wet Breyne. Hiermee staat de bank of de verzekeringsmaatschappij borg voor de volledige afwerking van het gebouw.

Wat kost BouwGarant verzekering?