Welke diersoorten moeten vasten voor een operatie?

Welke diersoorten moeten vasten voor een operatie?

Net als mensen, moeten honden en katten nuchter zijn voor de operatie. Dit betekent dat uw hond of kat vanaf 12 uur voor de operatie niet meer mag eten en daarmee ook ’s ochtends zijn of haar portie moet overslaan. Uw hond of kat mag wel water drinken.

Hoe lang mag een hond niet eten voor een operatie?

Wij vragen u om uw hond of kat nuchter te houden. Dit betekent 12 uur van tevoren niet meer eten en 2 uur van tevoren niet meer drinken. Zo kunnen we het risico op verslikkingen en daaropvolgende longontstekingen zo klein mogelijk houden.

Waarom moet een kat nuchter zijn voor operatie?

Nuchter Als uw hond of kat bij ons onder narcose moet, is het belangrijk dat zij nuchter zijn. Dat houdt in dat er tenminste twaalf uur voor de narcose niets wordt gegeten en niet te veel wordt gedronken. Dit om verslikking te voorkomen mocht het dier braken van de narcose middelen.

Wat als je kat niet nuchter is voor operatie?

De reden dat hij nuchter moet zijn, is dat hij misschien misselijk wordt van de narcose en dan kan gaan braken. Hij kan hierdoor braaksel in zijn luchtpijp krijgen. De narcose is ook minder betrouwbaar wanneer hij heeft gegeten.

Waarom mag een hond niet eten na narcose?

Te snel eten geven na een narcose leidt vaak tot misselijkheid en braken. Wacht daarom minimaal een aantal uren na de narcose en begin met kleine porties. Het kan zijn dat uw dier op de dag van de narcose geen eetlust heeft, dit is niet erg. Veel likken aan de wond kan leiden tot irritatie of ontsteking.

Wat mag een hond eten na narcose?

Als regel kunt u de hond of de eerste uren na een narcose beter geen eten geven, tenzij het dier er zelf om vraagt. Geef in dat geval een heel klein beetje en wacht minstens een uur met meer eten geven om te zien of het dier niet gaat braken. De dag na de narcose mag het dier weer normaal eten en drinken.

Hoe wordt een hond verdoofd?

Voor de ingreep plaatsvindt, inhaleert uw hond het verdovende medicijn, krijgt dit via een infuus rechtstreeks in een bloedvat in een poot, of met een injectie in een spier. Een combinatie van deze methoden komt ook vaak voor. Via het infuus kan ook medicatie na de operatie worden toegediend.

Wat als kat niet nuchter is voor operatie?

Anders kan hij/zij mogelijk tijdens de narcose braken en kan er voedsel in de longen terechtkomen. De kat mag daarom de avond ervoor na 22.00 uur geen eten meer krijgen, water drinken mag wel. Houd uw kat binnen.

Hoe lang uitslapen na narcose kat?

De gevolgen van het narcosemiddel kunnen ook na het ontwaken namelijk nog merkbaar zijn. Uw kat kan onrustig zijn of nog niet willen eten. Of uw kat nog dezelfde dag naar huis kan of enkele dagen moet blijven, hangt af van het type operatie en het narcosemiddel.