Welke bomen kun je binnen houden?

Welke bomen kun je binnen houden?

Kamerplanten en bomen voor binnen zorgen voor een huiselijke sfeer, kunnen de lucht zuiveren én hebben een kalmerende werking….Hieronder zetten we de 8 populairste bomen voor binnen op een rijtje.

 1. De bananenboom.
 2. De drakenbloedboom.
 3. De yucca.
 4. De olifantspoot.
 5. De citrusboom.
 6. De vijgenboom.
 7. De olijfboom.
 8. De dwergdadelpalm.

Kan een appelboom binnen staan?

Plant, pot en plaats van de appel Appels houden van een zonnige en beschutte plaats, eventueel kan ze ook in de halfschaduw staan. Ze wil graag een luchtige grond die voldoende vocht vasthoudt maar niet kletsnat blijft, de zuurgraad van de grond moet neutraal zijn (pH 7,0).

Kan een boom binnen groeien?

Een boom in een pot In de grond heeft de boom de volledige ruimte om zijn wortels te groeien. En de boom haalt zijn voedingsstoffen uit de bodem. Via zijn boomwortels communiceert de boom zelfs met andere bomen. In een pot heeft een boom minder eten, drinken en groeiruimte.

Welke planten binnen kweken?

Groenten die je prima binnen kunt kweken (en dus niet naar buiten hoeft te verplaatsen) zijn bijvoorbeeld pepers, verschillende soorten sla, tomaten, aubergine, paprika en citroenplantjes. Ook kun je vrijwel alle soorten kruiden binnen kweken.

Welke fruitplanten binnen?

Deze 5 unieke fruitbomen kun je gewoon binnen houden;

 • Citroenen en limoenen. Een citroenplantje staat hartstikke leuk in de keuken en levert je regelmatig verse citrusvruchten op.
 • Olijven.
 • Bananenboom.
 • Perziken en nectarines.
 • Vijgen.

Waar moet een appelboom staan?

De beste plaats voor een appelboom is een zonnige plaats. Appelbomen verdragen ook een plaats die half in de schaduw ligt. U kunt de boom het beste tussen november en maart planten, waarbij de plantafstand afhankelijk is van de maat die u koopt. Een laagstam heeft minder ruimte nodig dan een halfstam.

Kan een olijfboom binnen staan?

De Olijfboom, of Olea Europaea, kan je zowel binnen als buiten neerzetten. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. Je kan de plant het beste op een standplaats in de volle zon plaatsen. Ook is het een plant die veel water verbruikt.

Wat is leuk om te zaaien?

Je kunt nu zaaien: worteltjes, pastinaak, rode biet, erwten (eerst nacht in lauw water weken) en peulen, stengelui, prei, radijs, snijbiet, raapstelen, rodekool, witte kool, spitskool, savooiekool, spruitjes, broccoli, rucola, spinazie, sla, ijsbergsla, kervel, peterselie, dille, tijm.

Waarom schieten zaailingen door?

De oorzaak van lange en dunne zaailingen is een verstoring in de balans tussen licht en warmte. Hoe warmer – des te sneller zullen zaailingen groeien. Maar als daar niet ook de juiste hoeveelheid licht is zullen de zaailingen zich rekken en strekken naar het licht.

Kan een citroenboom binnen?

De Citrusboom kan in de zomer buiten worden neergezet, wel raden we aan om de plant in de winter binnen te plaatsen. De citrusboom kan namelijk geen vorst verdragen. Zorg wel dat de overgang van temperatuur niet te groot is, omdat de plant dit namelijk niet gewend is.

Hoe verzorg je bananenplant?

De Bananenplant, bananenboom, dwergbanaan of Musa is een mooie kamerplant met grote bladeren. Het is een plant die veel zonlicht nodig heeft. Ook verbruikt de plant, door de zonnige plek en de soort bladeren die veel water verdampen, veel water. Zorg dat de grond altijd lichtvochtig blijft, en vooral niet opdroogt.