Welk vuurwerk wordt verboden in 2021?

Welk vuurwerk wordt verboden in 2021?

Tijdens de jaarwisseling 2021-2022 mag u wel klein vuurwerk als sterretjes en knalerwten afsteken (categorie F1). Dit mag iedereen vanaf 12 jaar en ouder het hele jaar door kopen en afsteken. Dit vuurwerk wordt ook onterecht kindervuurwerk genoemd.

Wat is F1 en F2 vuurwerk?

Consumentenvuurwerk: Categorie F1: vuurwerk met zeer weinig gevaar (voorheen fop- en schertsvuurwerk) Categorie F2 : vuurwerk met weinig gevaar (geschikt voor particulier gebruik)

Is het vuurwerkverbod een wet?

De verkoop van oudejaarsvuurwerk is in 2021 vanwege het vuurwerkverbod verboden. Vuurwerk in het buitenland kopen mag alleen als dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet. Dit jaar mag u dus alleen F1 vuurwerk, fop- en schertsvuurwerk kopen. Per auto mag u maximaal 25 kilo vervoeren.

Lees ook:   Hoe kan je Nickelodeon kijken?

Wat te doen bij vuurwerkoverlast?

Wil je overlast door (illegaal) vuurwerk melden? Bel dan alleen bij een (levens)gevaarlijke situatie met het noodnummer 112. Is de situatie niet gevaarlijk? Meld de overlast dan via het meldformulier op www.politie.nl Je kunt vuurwerkoverlast ook rechtstreeks bij je gemeente melden.

Is er een vuurwerkverbod 2021-2022?

Tijdens de jaarwisseling 2021-2022 was verkopen, vervoeren, buitenshuis bezitten en afsteken van oudejaarsvuurwerk verboden. Het kabinet wilde hiermee voorkomen dat er vuurwerkslachtoffers naar het ziekenhuis moesten.

Is er vuurwerkverbod dit jaar?

Het is verboden om illegaal vuurwerk te kopen, in bezit te hebben en/of af te steken; Maximaal is het toegestaan om 25 kilo vuurwerk in bezit te hebben (per auto voor vervoer en/of huishouden); Vuurwerk mag alleen gekocht worden op de verkoopdagen. Voor de jaarwisseling van 2021-2022 zijn dit 29,30 en 31 december.

Welk vuurwerk valt onder F2?

Categorie├źn vuurwerk Categorie F1: vuurwerk met zeer weinig gevaar, is ook binnenshuis te gebruiken ( fop- en schertsvuurwerk); Categorie F2 : vuurwerk met weinig gevaar (geschikt voor particulier gebruik); Categorie F3: vuurwerk met middelmatig gevaar (meestal alleen bestemd voor professioneel gebruik);

Lees ook:   Wat is Elrond EGLD?

Wat is allemaal F2 vuurwerk?

Categorie 2 (F2) vuurwerk Hieronder vallen in principe de meeste producten die Heron Fireworks in de webshops verkoopt. Deze categorie bevat alle compounds, vuurpijlen, knalvuurwerk, fonteinen, cakes en batterijen. In Nederland is alle knalvuurwerk en vuurpijlen uit categorie 2 vanaf dit jaar verboden.

Is Cat 2 vuurwerk legaal?

Consumentenvuurwerk uit de categorie F2 mag buiten het tijdelijk vuurwerkverbod worden afgestoken vanaf 16 jaar, met uitzondering van het verboden vuurwerk uit deze categorie. Vanaf 1 december 2020 mogen vuurwerkverkopers en consumenten namelijk niet meer in het bezit zijn van sommige vuurwerkproducten.

Waar kan je vuurwerkoverlast melden?

Als je last hebt van vuurwerk dat wordt afgestoken of vermoed dat iemand illegaal vuurwerk bezit doe je het volgende: Meld dit bij de politie 0900-8844.

Wat is F1 vuurwerk?

Categorie F1-vuurwerk wordt ook wel kindervuurwerk of fop-en-schertsvuurwerk genoemd. Je mag categorie F1-vuurwerk kopen vanaf 12 jaar. Dit vuurwerk is het hele jaar door verkrijgbaar en mag je ook het hele jaar door afsteken (maar geen overlast mee veroorzaken of vernielingen mee plegen).

Lees ook:   Wat zijn de wateroplosbare vitamines?

Is er een vuurwerkverbod in 2022 2023?

In het regeerakkoord is bovendien niets opgenomen over een vuurwerkverbod. Een motie van de partij BoerBurgerBeweging om de komende jaren geen vuurwerkverbod uit te vaardigen, tenzij sprake is van een noodsituatie, werd eind december door een grote meerderheid van de Tweede Kamer verworpen.