Welk fruit mag mijn paard?

Welk fruit mag mijn paard?

Do. Wat kun je je paard geven? Bijna alle fruit- en groentensoorten zijn veilig voor gezonde paarden. Appels en wortels zijn de aloude favoriet, maar de meeste paarden kunnen rozijnen, druiven, bananen, aardbeien, cantaloupe of andere meloensoorten, selderij, pompoen en peultjes ook waarderen.

Hoeveel suikerklontjes mag een paard?

Vers gras bevat geen zetmeel, maar is wel erg suikerachtig, ongeveer 400 gram per kg droge stof. Droge stof is de hoeveelheid gras die overblijft wanneer al het water eruit is gehaald. Met 1 kg vers gras absorbeert je paard ongeveer 16 tot 20 g suiker. Dit komt overeen met een hoeveelheid van 3-6 suikerklontjes.

Wat is goed voor paarden?

Wat kun je je paard geven? Bijna alle fruit- en groentensoorten zijn veilig voor gezonde paarden. Appels en wortels zijn de aloude favoriet, maar de meeste paarden kunnen rozijnen, druiven, bananen, aardbeien, cantaloupe of andere meloensoorten, selderij, pompoen en peultjes ook waarderen.

Wat is voeding voor een paard?

Voeding is een van de belangrijke factoren om je paard gezond te houden. Niet alleen noodzakelijk om fysiek in leven te blijven, maar ook omdat het een onderdeel uitmaakt van het gedragspatroon van paarden. In de preventieve gezondheid speelt voeding een belangrijk rol.

Wat is het eten voor een paard?

In principe zou je paard veel verschillende soorten eten weg kunnen krijgen. Maar om je paard in de juiste conditie en leefomstandigheden te houden is het belangrijk om hem van de juiste voeding te voorzien. Het eten dat geschikt is voor je paard bestaat voornamelijk uit gras, kuilgras, hooi en mais.

Hoe duurt het ruwvoer voor een paard?

Verdeel het krachtvoer over 2 – 4 porties per dag en laat een paard niet langer dan 6 uur met een lege maag staan. Voor paarden met maagzweren is dit zelfs maximaal 1 uur. Dus geef minimaal 3 maal per dag ruwvoer. Probeer verder een vast voerschema aan te houden.