Wat is een Rezum behandeling?

Wat is een Rezum behandeling?

REZUM is een nieuwe behandeling voor behandeling van plasklachten door een vergrote prostaat. Voor deze behandeling wordt u een aantal uren in de ziekenhuis opgenomen. De behandeling wordt onder sedatie (roesje) gedaan. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij goedaardige prostaatvergroting.

Wat mag niet na prostaatoperatie?

De eerste zes weken adviseren wij u: • weinig alcohol te drinken; • geen zware lichamelijke arbeid te verrichten; • niet meer te tillen dan ongeveer vijf kilo; • niet te fietsen; • geen lange autoritten te maken; • dagelijks ontlasting te hebben; • niet seksueel actief te zijn (alleen de eerste twee weken).

Welke operatie bij prostaatvergroting?

De standaard operatie voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting (benigne prostaathyperplasie, BPH) is een TURP. Dit is een behandeling waarbij een gedeelte van de prostaat verwijderd wordt via de plasbuis. Deze operatie wordt zeer vaak uitgevoerd en is efficiënt en veilig.

Hoelang duurt een Holep operatie?

De duur van de operatie is afhankelijk van de grootte van de prostaat, meestal 60-80 minuten. Tijdens de operatie krijgt u een blaaskatheter via de plasbuis. Deze katheter is nodig om bloedstolsels uit de blaas te spoelen.

Wat is schrapen van de prostaat?

Bij de methode van Hryntschak wordt het blokkerende prostaatweefsel via de blaas verwijderd. Dit doet de uroloog door met de wijsvinger het overtollige weefsel uit de prostaat weg te ‘pellen’. Er blijft een lege prostaatholte over.

Hoe lang duurt herstel na prostaatoperatie?

Bij een operatie via de plasbuis duurt uw opname meestal 3 dagen. Bent u via een snede in uw buik geopereerd dan kunt u meestal na 5 dagen naar huis. U hoort van uw behandelend arts wanneer u weer naar huis kunt. Het duurt 4 tot 6 weken voordat u volledig hersteld bent.

Hoelang blijf ik urine lekken na prostaat verwijdering?

Incontinentie na een prostaatoperatie. Na een prostaatoperatie kunt u last krijgen van incontinentie. De duur en de aard van dit ongewilde urineverlies kunnen per persoon verschillen. Veelal houdt deze klacht enkele maanden tot een jaar aan voordat ze vanzelf weer verdwijnen.

Hoelang duurt het herstel van een prostaat operatie?

Het kan ook nodig zijn om tijdens de prostaatoperatie de lymfeklieren in de buurt van de prostaat te verwijderen. De uroloog zal voor de operatie met u bespreken of het bij u nodig is om de lymfeklieren te verwijderen. De operatie duurt meestal anderhalf tot drie uren.

Heeft vergrote prostaat invloed op erectie?

Een vergrote prostaat op zich geeft in het algemeen geen aanleiding tot erectiestoornissen. Behandeling hiervan meestal ook niet. Na behandeling van prostaatkanker met medicijnen, bestraling of een prostaatoperatie komen erectiestoornissen echter veel vaker voor.

Wat na HoLEP operatie?

Na deze operatie heeft u geen zichtbare wond, maar wel een inwendige wond op de plek van de prostaat. U kunt de dag na de operatie weer naar huis. U mag naar huis als u zelf goed kunt plassen en er geen urine achterblijft in de blaas. Bij uitzondering gaat u met een tijdelijke katheter naar huis.

Waar HoLEP behandeling?

Het Catharina Ziekenhuis is samen met een kliniek in Amsterdam het enige ziekenhuis in Nederland die mannen met een goedaardige vergroting van de prostaat de Holmium Laser Enucleatie van de Prostaat (HoLEP behandeling) aanbiedt. De behandeling wordt gedaan via de plasbuis met een laser.

Waarom prostaat pellen?

Bij de methode van Hryntschak wordt het blokkerende prostaatweefsel via de blaas verwijderd. Dit doet de uroloog door met de wijsvinger het overtollige weefsel uit de prostaat weg te ‘pellen’.