Wat zit er allemaal in een Tijdschrift?

Wat zit er allemaal in een Tijdschrift?

44 tijdschrift rubrieken

  • Rubriek 1. Cover. Is de cover een rubriek?
  • Rubriek 2. Inhoudsopgave. De inhoudsopgave maakt in één oogopslag duidelijk wat er in je tijdschrift staat.
  • Rubriek 3. Editorial.
  • Rubriek 4. Colofon.
  • Rubriek 5. Nieuwsbericht.
  • Rubriek 6. Fotoreportage.
  • Rubriek 7. Modereportage.
  • Rubriek 8. Reisreportage.

Waarom stopt de Viva?

Het besluit is genomen vanwege de sterke daling in oplage en bereik, aldus het moederbedrijf. DPG gaat zich richten op haar meer succesvolle tijdschriften voor vrouwen, waaronder Libelle en Flair. De medewerkers van Viva zijn vandaag geïnformeerd.

Waarom stopt Viva forum?

Het tijdschrift Viva kampt al jaren met dalende oplagecijfers en daarom stopt DPG Media met het merk Viva, zegt Joyce Nieuwenhuijs, directeur DPG Media Magazines.

Wat is de inhoud van het tijdschrift?

Lees ook:   Waarom is de lynx een bedreigde diersoort?

De inhoud van het tijdschrift is toegesneden op de betreffende doelgroep. Categorieën voor de tijdschriften zijn: Publieksbladen (bijvoorbeeld damesbladen, opiniebladen, dagbladen) Vakbladen; Bedrijfsbladen (zie pagina bedrijfsblad) voor personeel, klanten, leden en/of donateurs van een organisatie (bijvoorbeeld Shell Venster, voor personeel

Wat is de vaste rubriek van je tijdschrift?

Elk tijdschrift kent wel een paar vaste rubrieken: ‘Lezen, kijken en luisteren’ en ‘Gesprek van de dag’ in de Margriet, de modereportage in de ELLE of de shopping pagina’s in Libelle. Als je een eigen tijdschrift maakt, kun je ook gebruik maken van verschillende rubrieken. Dat geeft je tijdschrift een creatieve twist en een professionele

Hoe kun je een editorial plaatsen in het tijdschrift?

Op een van de eerste bladzijdes van het tijdschrift kun je een editorial plaatsen. Dat is een kort voorwoord van de hoofdredacteur. Je kunt hierin vertellen waarom je dit tijdschrift hebt gemaakt en met wie. Ook kun je kort aangeven wat er zoal in het tijdschrift te lezen valt.

Lees ook:   Hoeveel wereldoorlogen waren er?