Wat is de provincie van Tilburg?

Wat is de provincie van Tilburg?

Noord-BrabantTilburg / ProvincieNoord-Brabant is een provincie in het zuiden van Nederland en neemt tussen Zeeland in het westen en Limburg in het oosten de centrale positie in. De hoofdstad is ‘s-Hertogenbosch. De provincie telt circa 2,5 miljoen inwoners en komt daarmee op de derde plaats in Nederland. Wikipedia

Wat is de provincie van Nijmegen?

GelderlandNijmegen / Provincie

uitspraak (info / uitleg)) (in het Nijmeegs: Nimwèège, Duits: Nimwegen, Latijn: Noviomagus, Frans: Nimègue, Spaans en Italiaans: Nimega) is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland.

Waar ligt Paramaribo precies?

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en wordt informeel vaak Foto genoemd (Foto = stad/centrum Fort in het Sranantongo, verwijzend naar Fort Zeelandia). De stad is gelegen aan de westoever van de rivier de Suriname, op ongeveer 10 kilometer van de Atlantische Oceaan.

Welke regio ligt Tilburg?

Tilburg is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Tilburg.

Welke provincie ligt Oss?

Noord-BrabantOss / Provincie

Welk deel van Nederland ligt Nijmegen?

Nijmegen is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. Nijmegen is ook de oudste stad van Nederland. De stad ligt grotendeels op de linkeroever van de Waal. Nijmegen is de op 9 na grootste stad van Nederland en ook de grootste stad van Gelderland.

Welke zijn de regio’s van Paramaribo?

Het district Paramaribo bestaat uit twaalf ressorten, die in het stedelijk gebied van Paramaribo meer de functie van een wijk op zich nemen:

  • Beekhuizen.
  • Blauwgrond.
  • Centrum.
  • Flora.
  • Latour.
  • Livorno.

Is Paramaribo een land?

Paramaribo is de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Suriname. De stad heeft 244.946 inwoners en is daarme veruit de grootste stad van het land, meer dan de helft van de Surinaamse bevolking woont in de stad. Paramaribo ligt in het district Paramaribo, wat even groot is als de stad zelf.