Wat wordt de indexering 2022?

Wat wordt de indexering 2022?

Elk jaar verhoogt de overheid de alimentatiebedragen met een bepaald percentage. Dit heet indexering van alimentatie. In 2022 is het indexeringspercentage 1,9%.

Is het verplicht om de indexering te betalen?

Indexering verplicht Deze indexering is verplicht. Ook als jouw loon als alimentatiebetaler hetzelfde is gebleven zul je de alimentatie wel moeten indexeren. Je krijgt hier overigens geen bericht van. Het is jullie eigen verantwoordelijkheid om dit in de gaten te houden.

Welk inkomen telt mee voor beslagvrije voet?

Op basis van deze informatie valt de inwoner in 1 van de 3 inkomensgroepen: laag inkomen, middeninkomen en hoog inkomen. Voor inwoners met een laag inkomen, een inkomen op of onder bijstandsniveau, geldt een beslagvrije voet van 95% van de toepasselijke bijstandsnorm.

Wat is de jaarlijkse indexering?

Indexering is het aanpassen van geldbedragen aan een indexcijfer. Vaak betreft dit aanpassing aan de inflatie zodat het reƫle bedrag gelijk blijft, d.w.z. dezelfde (gemiddelde) koopkracht blijft vertegenwoordigen. De inflatie wordt bijvoorbeeld afgemeten aan de consumentenprijsindex (CPI).

Wie bepaalt indexering?

De basis van een indexeringspercentage is een indexreeks. U kunt zelf bepalen wat u afspreekt als indexreeks om uw contract mee te indexeren. Vaak wordt een reeks gebruikt die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijhoudt. Dit voorkomt achteraf discussies met de klant.

Wat valt onder de beslagvrije voet?

Wat is de beslagvrije voet? Als er beslag is gelegd op uw inkomen moet u wel voldoende geld overhouden om de basiskosten van uw levensonderhoud te kunnen betalen. Dit wordt de beslagvrije voet genoemd.

Wat is de indexering voor 2021?

Voor 2021 bedraagt het percentage van de indexering alimentatie 3%. Dit betekent dus dat het bedrag dat het afgelopen jaar betaald werd, vanaf 1 januari 2021 wordt verhoogd met 3%.