Hoe hoog zou je bloeddruk moeten zijn?

Hoe hoog zou je bloeddruk moeten zijn?

120/80 of lager is een ideale bloeddruk. 140/90 of hoger is een hoge bloeddruk. 135/85 of hoger is een hoge bloeddruk bij thuis meten. Thuis is je bloeddruk namelijk vaak iets lager dan bij de arts.

Wanneer is de gemiddelde bloeddruk 140 of hoger?

Als de gemiddelde bovendruk 140 is of hoger, is er sprake van hoge bloeddruk. Er zijn meerdere bloeddrukmetingen nodig om te kunnen bepalen of er sprake is van een te hoge bloeddruk. Dat wil zeggen twee of drie metingen op dezelfde dag en ook nog eens op verschillende dagen gedurende enkele maanden.

Wat is de bloeddruk van 60-plussers?

Voor mensen van 80 jaar en ouder geldt dan ook een streefwaarde van de bloeddruk van 150 tot 160 mmHg. Bloeddruk 60-plussers Vaak wordt bij gezonde mannen en vrouwen die ouder zijn dan 60 jaar ook 160/90 aangehouden (bron: UMCG).

Wat is de normale bloeddruk van een kind?

Zo is de bloeddruk van een kind heel normaal bij waarden van 100 bovendruk tegenover 60 onderdruk en is de normale bloeddruk voor een 70 jarige heel normaal bij een bovendruk van 150 tegenover 90 onderdruk.

Lees ook:   Wat betekent taalvariant?

Hoe hoog is de bloeddruk voor senioren?

90-100. Zeer hoge bloeddruk. > 160. > 100. * Voor senioren (boven de 65) ligt de grenswaarde hoger, hier gaan we uit van 150 tot 160 mm/Hg. In de tabel zie je welke bloeddruk gezond is en welke te laag is en welke te hoog. Eigenlijk komt alleen een verhoogde onderdruk nooit voor, deze is in de meeste gevallen gekoppeld aan een hoge bovendruk.

Wat is de optimale bloeddruk?

Een optimale bloeddruk zal ongeveer zitten op 125 a 130 mmHg bovendruk en 70 mmHg a 75 mmHg onderdruk. De bloeddruk is geen vast gegeven. Met andere woorden; de bloeddruk schommelt gedurende de dag en daar kunnen (behoorlijk) wat variaties in zitten. Daarom moet u een bloeddruk altijd in het gemiddelde zien en niet uw oordeel op 1 (of 2)

Wat is een hoge bloeddruk?

Hoge bloeddruk is een bloeddruk met een bovendruk van 140 (bij mensen van 60 jaar en ouder 160) en een onderdruk van 90 mm Hg of hoger, gemeten bij elke meting. Als uw onderdruk hoger blijft dan 90, dan is het raadzaam dit te bespreken met uw huisarts.

Lees ook:   Welke medicijnen helpen bij hartfalen?

Wat is de bloeddruk onder de 120 mmHg?

Een bloeddruk onder de 120 mmHg geeft het minste risico op hart- en vaatziekten. Soms kan er sprake zijn van een lage bloeddruk. We spreken van een lage bloeddruk als die zo laag is dat je er klachten van hebt. Je kunt duizelig zijn, je licht in het hoofd voelen en soms ook flauwvallen.