Wat voor soorten fysiotherapeuten zijn er?

Wat voor soorten fysiotherapeuten zijn er?

Welke soorten fysiotherapie bestaan er allemaal?

  • Algemene fysiotherapie. De algemene fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen.
  • Arbeidsfysiotherapie.
  • Bekkenfysiotherapie.
  • Geriatriefysiotherapie.
  • Kinderfysiotherapie.
  • Manuele therapie.
  • Oedeemfysiotherapie.
  • Orofaciaal fysiotherapie.

Welke schaal fysiotherapeut?

In alle CAO’s valt het salaris van de Fysiotherapeut binnen dezelfde Functiewaarderingsgroep (FWG 55) of zelfde loonschaal (9).

Wat is een fysiotherapeut betekenis?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Wat is de fysiotherapeut?

De Fysiotherapeut streeft naar verbetering van het functioneren van lichaam of lichaamsdelen, vermindering van pijn, ontspanning van het lichaam, het verbeteren van de bloedcirculatie, en/of verbetering van de lichaamshouding. Naast de fysieke therapie adviseert en begeleidt de Fysiotherapeut zijn patiënten.

Wat is een opleiding fysiotherapeut?

Voordat je het beroep fysiotherapeut mag beoefenen zal je een opleiding in deze richting af moeten ronden. Op verschillende Nederlandse hogescholen wordt de opleiding Fysiotherapie aangeboden, waarmee je opgeleid wordt tot fysiotherapeut. De gehele opleiding duurt vier jaar, waarna je eventueel nog een verdiepende masteropleiding zo kunnen volgen.

Wat is het salaris van een fysiotherapeut?

Het salaris van een Fysiotherapeut ligt tussen de €1895 en €3690 per maand. De meeste Fysiotherapeuten werken in loondienst. Het salaris hangt meestal af van het type instelling waar je werkt. Dit komt omdat de salarissen afhankelijk zijn van CAO schalen. Je verdient als starter rond de €1895 bruto per maand.

Is fysiotherapeut instelling of eigen praktijk?

Een Fysiotherapeut kan in een instelling werken of een eigen praktijk beginnen en er is zowel de mogelijkheid voor een parttime als voor een fulltime baan. Bij een eigen praktijk is een zakelijk inzicht en contacten met huisartsen en medisch specialisten erg belangrijk.