Wat verdient een kindergeneeskunde?

Wat verdient een kindergeneeskunde?

Salaris kinderarts Als beginnend afgestudeerd kinderarts in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je minimaal 5.000 euro bruto per maand. Op jaarbasis betekent dit minimaal 60.000. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n 130.000 euro per jaar. Hierbij komt nog acht procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Wat doet een kindergeneeskunde?

De pediatrie (van Grieks παῖς/pais = “kind” en ἰατρός/iatros = “arts”) of kindergeneeskunde is de tak van de geneeskunde die de medische zorg van zuigelingen, kinderen en adolescenten behelst. Een kinderarts of pediater is een medisch specialist in de pediatrie.

Hoeveel verdient een kinderarts netto per maand?

Het gemiddelde salaris voor een kinderarts (m/v) in Nederland is € 8.493 per maand.

Wat valt onder kindergeneeskunde?

Kindergeneeskunde houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar.

Wat zijn de taken van kinderverpleegkundige?

Als kinderverpleegkundige verzorg en verpleeg je kinderen met gezondheidsproblemen. Wassen, verschonen en helpen met eten en drinken behoren tot de dagelijkse verzorging van je patiënten. Je verzorgt en verbindt eventuele wonden en bewaakt het infuus.

Wat voor opleiding heb je nodig voor kinderarts?

Om het beroep van Kinderarts uit te kunnen oefenen moet je eerst de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO) afronen en daarna vijf jaar specialiseren in Kindergeneeskunde. Verder moet je je registreren volgens de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) en in Nederland geregistreerd staan.

Hoe lang studeren voor kinderarts Belgie?

Eerst doe je een bachelor en daarna een 3-jarige master in de Geneeskunde. Na deze opleiding kan je aan de slag als basisarts. Na de opleiding Geneeskunde ga je op zoek naar een opleidingsplaats bij de afdeling pediatrie van een ziekenhuis. Gedurende 5 jaar leer je veel van een ervaren pediater in de praktijk.

Wat moet je doen om kinderarts te worden?