Wat valt onder energiebesparend budget?

Wat valt onder energiebesparend budget?

Bij het afsluiten van je hypotheek mag je extra lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000 euro. Voor € 9.000 heb je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10 zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Wat zijn duurzame verbeteringen?

Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing Bij duurzaam bouwen gaat niet alleen over een laag energieverbruik. Maar ook over: gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers; een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie.

Wat valt er onder Verduurzamingshypotheek?

Met de Verduurzamingshypotheek leen je een extra bedrag bij je a.s.r. hypotheek om je woning energiezuiniger te maken. Je kunt dit geld alleen gebruiken voor energiebesparende maatregelen. Dus niet voor een nieuwe keuken. Kijk welke maatregelen je kunt aanbrengen in je huis met het geld van de Verduurzamingshypotheek.

Wat valt onder Energiedepot?

Een bouw- of energiedepot is een onderdeel van je hypotheek. Het is een potje speciaal bedoeld om de geplande bouw, verbouwing, woningverbetering en eventuele energiebesparende voorzieningen te betalen. Wij storten het bedrag dat je extra geleend hebt niet op je rekening.

Wat valt er onder een Duurzaamheidsdepot?

In het duurzaamheidsdepot zetten we het bedrag dat je aan energiebesparende voorzieningen wilt treffen voor het verduurzamen van je huis. Je zonnepanelen bijvoorbeeld betaal je uit je duurzaamheidsdepot.

Hoe kun je een appartement verduurzamen?

5 tips om uw appartement te verduurzamen

  1. Isolatie aan de binnenzijde. Een appartement kan niet zomaar aan de buitenzijde geïsoleerd worden.
  2. Het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn ook voor appartementen heel interessant.
  3. Vervang glas en kozijnen.
  4. Zelf duurzame apparaten gebruiken.
  5. Ga praten met de VvE.

Wat valt onder Duurzaamheidsdepot?

Wat valt onder verduurzamen woning?

Alle maatregelen met betrekking tot het verduurzamen van je woning zorgen voor een waardevermeerdering van je woning. Simpel gezegd, een woning met een goede dakisolatie, spouwmuurisolatie en ramen voorzien van HR glas of ’triple’ glas heeft al snel een energielabel A.

Wat krijgt u van een subsidie?

Subsidies. Bij een subsidie krijgt u financiële steun van bijvoorbeeld de rijksoverheid, de provincie of een gemeente. Die financiële steun kan verschillende vormen hebben. Soms krijgt u geld, maar het kan ook zijn dat u minder belasting hoeft te betalen, of dat u tegoedbonnen krijgt, waarmee u bijvoorbeeld een adviseur kunt inhuren.

Wanneer Kunt u een subsidie aanvragen voor uw koopwoning?

Als particulier kunt u vanaf 2 september 2019 een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren.

Hoe kunt u een VvE subsidie aanvragen?

Subsidie voor isolatie aanvragen door VvE. Wilt u als VvE energie besparen, bijvoorbeeld door uw gebouw en appartement (en) te isoleren? Dan kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen.

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis? Als particulier kunt u vanaf 2 september 2019 een subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan een subsidie aanvragen. U kunt ook geld lenen met de Energiebespaarlening om uw huis te isoleren.