Is een sollicitatie vertrouwelijk?

Is een sollicitatie vertrouwelijk?

Gegevens die de sollicitant in zijn sollicitatie verstrekt zijn vertrouwelijk. De verspreiding van die gegevens wordt dan ook beperkt tot de direct bij de selectie betrokken personen.

Hoe te reageren op een sollicitatie?

Wij stellen het op prijs dat u belangstelling heeft voor een functie in onze organisatie. Graag bevestigen wij de ontvangst van uw sollicitatiebrief d.d. [datum] waarin u solliciteert naar de functie van [functienaam]. Bedankt voor uw brief van [datum] waarin u reageert op de vacature van [functienaam].

Wat te doen bij twijfel nieuwe baan?

Als je twijfelt over de volgende stap in je leven, adviseert Rodriguez Erena om de ruimte te nemen en jezelf niet alleen af te vragen wat je wilt, maar ook wat je nodig hebt – en in hoeverre dat bijvoorbeeld in je huidige werk aanwezig is. Soms is het genoeg om alleen maar je takenpakket bij te stellen.

Hoe discreet solliciteren?

Tien tips om discreet te solliciteren

 1. Win tijd. Er wordt vaak gezegd dat solliciteren een fulltime job is.
 2. Solliciteer thuis.
 3. Spreek je mond niet voorbij.
 4. Wees geloofwaardig.
 5. Onderhoud altijd je online profielen.
 6. Zo plaats je je cv online.
 7. Voorzichtig met referenties.
 8. Vraag nadrukkelijk discretie.

Hoe lang duurt het voor je antwoord krijgt op sollicitatie?

Wat is een normale termijn waarbinnen je kunt verwachten dat een potentiële werkgever laat weten of je wel of niet op gesprek mag? Senior HR adviseur Marlica Ligtelijn van Rabobank Rotterdam: ‘Normaal gesproken mag je binnen twee weken een reactie verwachten, tenzij vooraf duidelijk een andere termijn is aangegeven. ‘

Hoe begin je aan een nieuwe baan?

Nieuwe baan? 10 tips voor een succesvolle start.

 1. Start eerder, ga later weg.
 2. Stel jezelf veel voor.
 3. Bereid een elevator pitch voor.
 4. Luister goed en toon interesse.
 5. Ga er op uit.
 6. Kleed je passend.
 7. Wees betrouwbaar.
 8. Ga niet opscheppen.

Doen of niet doen?

Als je echt twijfelt over iets wezenlijks, dan is opgeven vaak de beste oplossing. Bij kleine dingen als ‘zal ik een nieuwe tuinstoel kopen’ of ‘ga ik mijn haren laten verven’ gaat het niet op. Bij grote beslissingen als ‘ga ik mijn baan opzeggen’ of ‘ zal ik wel of niet met hem trouwen’ gaat de vlieger wel op.