Wat te doen bij autopech in buitenland?

Wat te doen bij autopech in buitenland?

Bel de ANWB Alarmcentrale Krijg je in het buitenland pech, dan doen wij er alles aan om je snel weer op weg te helpen. Niet in elk land werkt de hulpverlening bij pech hetzelfde als in Nederland. Ondertussen houden wij je per telefoon of sms op de hoogte. Hulp langs de kant van de weg is in veel landen niet toegestaan.

Hoe werkt repatriëring ANWB?

Terugbrengen van uw voertuig en bagage vanuit het buitenland naar Nederland gebeurt als uw auto niet binnen 48 uur (op een eiland 4 dagen) nadat u pech, een ongeval, of diefstal bij ons hebt gemeld én niet voor de terug- of doorreis gerepareerd kan worden. De hoogte van reparatiekosten is geen reden voor repatriëring.

Wat kost pechhulp buitenland?

Pechhulp Europa met Nederland

Alle tarieven en meer info Vanaf prijs/jaar Meer info
Allianz Global Assistance € 59,95 Bestel Nu
Allianz Global Assistance € 84,95 Bestel Nu
Wegenwacht® van ANWB € 91 Bestel Nu
Wegenwacht® van ANWB € 156 € 132,60 (1e jaar) Bestel Nu

Wat kost pechhulp Europa?

Pechhulp pakket

Pechhulp pakket 0 t/m 3 jaar 8 t/m 11 jaar
Nederland + Europa zonder woonplaats € 5,00 € 6,24
Nederland + Europa met woonplaats € 7,08 € 9,16
Extra module voor de auto: Aanhangwagen meeverzekeren € 0,91 (alleen in combinatie met Pechhulp Europa (+NL) + woonplaats)
Extra module voor de motor: vervangende motor € 2,27

Hoe lang duurt repatriëring auto?

De duur van het transport is afhankelijk van : De afstand, rijverbod dagen zoals weekenden en de situatie op de weg. De ANWB alarmcentrale informeert je over de actuele duur van het transport van je auto. Afhankelijk van de afstand kan het transport in Europa tot 15 werkdagen duren.

Wat is een repatriëring?

Het woord komt oorspronkelijk uit het latijn en betekent letterlijk: terugkomst (re) naar het vaderland (patria). De definitie van medische repatriëring is dus terugkomst naar het vaderland om medische redenen en met medische ondersteuning.

Wat kost Wegenwacht zonder lidmaatschap?

Als je geen lid bent en wilt toch pechhulp van de ANWB dan betaal je een abonnement van € 104,50 en directe pechhulpkosten van € 90,-.

Kan je altijd Wegenwacht bellen?

Je kunt de ANWB Wegenwacht net zo vaak bellen als je wilt voor advies. Pechhulp krijg je echter maximaal 7 keer per jaar, waarvan 4 keer zonder extra kosten. Vanaf de vijfde keer zijn hier wel kosten aan verbonden.

Wat kost ANWB pechhulp Europa?

Europa

Hoofdlid Jongerenvoordeel
Instap 90,- 46,-
Standaard 155,- 83,-
Compleet 209,50 110,50

Wat houdt Wegenwacht Europa standaard in?

Wegenwacht Europa Standaard is voor Europa het meest gekozen pakket van de ANWB. Met dit pakket kun je rekenen op pechhulp in Europa en Nederland, inclusief je woonplaats, ongeacht de leeftijd van je auto of motor.