Hoe duur is een grafsteen?

Hoe duur is een grafsteen?

“Een grafsteen kost in totaal tussen de 550 en 2000 euro. De kosten van de grafsteen worden bepaalt door de keuze voor het soort grafsteen (staand of liggend) en eventuele extra kosten. Extra eventuele kosten zijn 3 euro per extra teken (vanaf 100 tekens) en 150 euro voor een porseleinen foto op de grafsteen.”

Wie plaatst een grafsteen?

Wie de gedenksteen vervolgens op het graf mag plaatsen, verschilt per gemeente. In sommige gevallen mag dit alleen gedaan worden door de steenhouwer, terwijl andere gemeenten ook de nabestaanden de mogelijkheid bieden dit te doen. U kunt dit navragen bij de gemeente of de betreffende begraafplaats.

Hoe lang duurt grafsteen plaatsen?

Een grafsteen of grafmonument dat uit de showroom of showtuin uitgezocht wordt kan met circa 8 weken geplaatst worden. Op speciaal verzoek kan een grafmonument zelfs binnen enkele weken geplaatst worden, mits de gemeente hieraan meewerkt en ook snel de benodigde vergunning verstrekt.

Wat kost een grafsteen inclusief plaatsen?

Daarbij is feitelijk sprake van twee graven die van een grafbedekking worden voorzien. Afhankelijk van de materiaalkeuze begint dat bij 3000 euro en kan oplopen tot 7000 euro. Dat is inclusief 21% BTW, de gezandstraalde inscriptie en het plaatsen. Deze totaal kosten zijn uiteraard een indicatie.

Wat kost een graf per jaar?

Gemiddeld moet je per jaar rekenen op €170 à €180. Dat zegt de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), brancheorganisatie van begraafplaatsexploitanten. Maar je mag niet zelf bepalen hoelang je een graf huurt. De meeste begraafplaatsen hanteren een vaste periode van 20 of 30 jaar.

Hoe lang moet een graf zakken?

Sommige begraafplaatsen hebben een regel dat het graf binnen 1 jaar een bedekking moet hebben, maar bij de meeste begraafplaatsen zijn hier geen regels voor. Ook als mensen er pas na een paar jaar of zelfs nooit een gedenksteen willen plaatsen, is dat geen probleem.

Hoe groot mag een grafsteen zijn?

Gedenkteken: Staande stenen; – mogen voor een particulier graf 80 cm breed en 100 cm hoog zijn. Moet minimaal 8 cm en mag maximaal 30 cm dik zijn. – voor algemene graven mag de 1e steen staand en de 2e steen moet liggen.

Hoe lang moet een graf inklinken?

Na een begrafenis moet de grond van het graf enkele maanden inklinken. Dat wil zeggen dat de grond nog wat in elkaar zal zakken. Het is daarom niet verstandig om in de eerste maanden al een definitief grafmonument te plaatsen. De kans is anders aanwezig dat het graf zal verzakken.

Waarom duurt een grafsteen zo lang?

In Nederland is Wagemaker Marmer & Graniet één van de weinige bedrijven die een grafsteen nog zelf in de werkplaats op maat maakt. Anderen kiezen er voor dit werk uit te besteden, het gevolg is dat er vaak 4 tot 6 maanden gewacht moet worden tot het grafmonument klaar is.