Wat moet je altijd in je vriezer hebben?

Wat moet je altijd in je vriezer hebben?

Wat moet je echt in je vriezer hebben liggen om te besparen op je maaltijden?

  • Paprika en andere groenten.
  • Gebak.
  • Vlees (en vleesvervangers) met korting.
  • Speciale diepvriesgroenten.
  • Kant-en-klaar maaltijden.
  • Kaas.
  • Brood.
  • Restjes uit blik.

Wat standaard in vriezer?

Ingrediënten voor favoriete maaltijden – Naast kant-en-klare maaltijden heb ik ook standaard een aantal groenten en vlees(vervangers) in mijn vriezer liggen. Standaard is dit broccoli, boerenkool, courgette, paprika, (vega)gehakt en kip.

Wat zit er in diepvries?

Verreweg de meeste producten (43%) in mijn vriezer vallen onder de noemer ‘groenten en fruit’. Dat zijn eigenlijk vooral groenten. Ik heb alleen ook een paar limoenen in de vriezer liggen dus besloot er maar ‘fruit’ aan toe te voegen. Vlees (en vleesvervangers) nemen 23% van mijn vriezer in.

Welke groenten kun je invriezen?

Ingevroren in porties is dat ideal voor soep, pasta, bami en nasi. Tomaten kun je heel invriezen. Sommige groenten hoef je niet eerst te blancheren: courgette, paprika, groenlof, andijvie en boerenkool maak ik schoon en snij ik in plakjes of reepjes/stukjes. Dan vries ik ze in in het ondiepste laatje of de lade van de koelelementen.

Hoe kan je rauwe groenten invriezen?

In de praktijk is blancheren een effectieve methode om de smaak en houdbaarheid te behouden. Kun je rauwe groenten invriezen? Rauwe groenten kan je zeker invriezen. Blancheer de groenten en stop het in een luchtdichte verpakking. Bezoek een van onze pagina’s voor meer informatie over het invriezen van rauwe groenten.

Kun je groenten invriezen zonder te blancheren?

Kun je groenten invriezen zonder te blancheren? In theorie kun je groenten invriezen zonder te blancheren. In de praktijk is blancheren een effectieve methode om de smaak en houdbaarheid te behouden. Kun je rauwe groenten invriezen? Rauwe groenten kan je zeker invriezen. Blancheer de groenten en stop het in een luchtdichte verpakking.

Hoe kun je boter invriezen?

Ook boter kun je heel goed invriezen. Dus de volgende keer dat een duur merk flink in de aanbieding is, of bijna over de datum is (wat heel relatief is, maar het wel een stuk goedkoper maakt), sla je flink in en druk je ze direct in de vriezer. Laat wel ontdooien voor gebruik, of gebruik een kaasschaaf! 3.