Inhoudsopgave
Wat moet er in een ziekteverzuimbeleid staan?
In uw verzuimbeleid beschrijft u hoe u dit heeft geregeld. Preventie. Beschrijf in uw beleid wat u eraan doet om te voorkomen dat uw werknemers (langdurig) verzuimen. Denk er hierbij bijvoorbeeld ook aan dat u periodiek aandacht hebt voor de wettelijk verplichte RI&E en het wettelijk verplichte PMO.
Welke punten moeten er in ieder geval opgenomen worden in een Plan van aanpak bij ziekte?
In het Plan van aanpak wordt beschreven welke acties er worden ingezet om weer duurzaam aan het werk te gaan. Dit kunnen verschillende acties zijn. Voorbeeld bij werkstress is een coaching-traject en een voorbeeld bij lichamelijke klachten is de aanpassing van de werkplek.
Wat valt er onder de Arbo?
Arbobeleid is alles wat uw werkgever doet om u veilig en gezond te laten werken. Uw werkgever is volgens de Arbowet verplicht om hiervoor te zorgen. Uw werkgever stelt het arbobeleid op in samenwerking met de vertegenwoordiging van werknemers (ondernemingsraad, personeelsvereniging, vakbonden).
Wat is Arbo in de zorg?
In Nederland is de zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden geregeld in de Arbeidsomstandighedenwet en het Arbobesluit. Werkgevers en werknemers moeten samen het arbobeleid en de verbetering van de arbeidsomstandigheden uitvoeren. De werkgever blijft echter verantwoordelijk.
Wie bepaalt plan van aanpak bij ziekte?
Uw werkgever maakt samen met u een Plan van aanpak. Dit doet u uiterlijk 2 weken nadat de bedrijfsarts de Probleemanalyse heeft opgesteld. In het Plan van aanpak staat hoe u zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk kunt.
Hoe vul je plan van aanpak in?
Hoe vul ik het Plan van aanpak in?
- Stap 1: Invullen persoonsgegevens.
- Stap 2: Toelichten visie vanuit werkgever en medewerker.
- Stap 3: Einddoel van re-integratie noteren.
- Stap 4: Afspraken vastleggen.
- Stap 5: Wanneer het Plan van aanpak te laat is opgesteld.
- Stap 7: Toesturen naar casemanager.
Wat staat er in een Arboplan?
Checklist arboplan van aanpak. De kern van elk arbobeleid is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Deze is pas af als er ook een concreet plan van aanpak is vastgesteld waaruit duidelijk wordt welke risico’s de komende periode zullen worden aangepakt.