Inhoudsopgave
Wat is mijn hartslag nu?
Wat is de HartslagNu-app? Met de HartslagNu app ontvang je reanimatie oproepen. Standaard ontvang je via de app reanimatie oproepen op basis van je ingevoerde woon- en werkadres. Je kunt ook je gps-positie voor een bepaalde tijd delen om oproepen te ontvangen op basis van de plek waar je op dat moment bent.
Hoeveel burgerhulpverleners zijn er?
245.000 burgerhulpverleners Op dit moment zijn er maar liefst 245.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener bij reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Dit waren er 4 jaar geleden 170.000. Met die enorme groei kunnen nu bij elke 112-melding van een hartstilstand burgerhulpverleners worden opgeroepen.
Hoe werkt burgerhulpverlener?
Een burgerhulpverlener is iemand die hulp biedt als een slachtoffer in de buurt een hartstilstand krijgt. Via een oproepsysteem wordt de burgerhulpverlener aangemoedigd om zo snel mogelijk naar de locatie van het slachtoffer te gaan om hulp te verlenen met een AED.
Hoe werkt de reanimatie app?
Met de volledig vernieuwde Reanimatie App is jouw kennis over reanimatie altijd en overal up-to-date. Download daarom direct de gratis app. De app heeft meerdere oefeningen, een kennisquiz en veel informatie over reanimeren en een hartstilstand.
Hoe oud moet je zijn voor HartslagNu?
Zij heeft besloten om een minimumleeftijd van 18 jaar voor burgerhulpverleners aan te houden, omdat een reanimatie een grote impact kan hebben. Als HartslagNu zijn we blij met mensen als jij, die zich graag als burgerhulpverlener willen inzetten.
Hoeveel mensen kunnen reanimeren?
Nederland telt op dit moment meer dan 230.000 burgerhulpverleners: mensen die kunnen reanimeren en een buurtbewoner in geval van nood direct hulp kunnen bieden. Zij staan geregistreerd bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie in Nederland: HartslagNu.
Hoeveel keer pompen bij reanimatie?
Geen normale ademhaling: start direct met 30 borstcompressies. Zet je handen midden op de borstkas. Duw het borstbeen 5 à 6 centimeter in. Doe dit 30 keer in een tempo van 100-120 keer per minuut.
Hoe wordt je burgerhulpverlener?
Wie kan burgerhulpverlener worden? Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut ter plaatse dan de ambulance. Meld je aan als je 18 jaar of ouder bent en in de afgelopen 2 jaar een reanimatiecursus hebt gevolgd: een basis- of herhalingscursus reanimatie voor je werk, studie of privé
Wie roept burgerhulpverlener op?
Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen.
Wat heb je nodig voor een reanimatie?
Begin met de reanimatie: de borstcompressies Haak je handen in elkaar en zet ze midden op de borstkas. Strek je ellebogen en breng je schouders recht boven je handen. Druk het borstbeen loodrecht 5 tot 6 centimeter in. Geef 30 borstcompressies in een tempo van 100 tot 120 keer per minuut.