Wat is het verschil tussen rijbewijs A en B?

Wat is het verschil tussen rijbewijs A en B?

Met een rijbewijs B mag je een auto besturen van maximaal 3500 kilo, een aanhanger trekken tot maximaal 750 kilo en mag je een bromfiets of scooter besturen. Een rijbewijs A is het rijbewijs voor motoren, onderverdeeld in A1, A2 en A.

Wat is B1 op je rijbewijs?

De categorie B1 geldt voor vierwielers die aan de volgende eisen voldoen: Maximaal 400 kg exclusief passagiers en bagage. Bij bestemming goederenvervoer: maximaal 550 kg exclusief accu bij elektrische voertuigen. Netto-maximumvermogen van maximaal 15 kW.

Waar mag je in rijden met een B rijbewijs?

Met een rijbewijs B mag u een auto besturen van maximaal 3500 kg. Is het voertuig zwaarder? Dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs (C of C1) nodig.

Wat is rijbewijs categorie A?

Met een rijbewijs A1, A2 of A mag u een motor besturen, met of zonder aanhangwagen. Met een rijbewijs A of A1 mag u ook een driewieler (trike) besturen. Afhankelijk van uw rijbewijs mag u met een bepaald type motor rijden.

Wat moet je doen voor rijbewijs A?

Rijbewijs A

  • Ofwel oefent u voor het examen met minimaal 12 uur praktijkles in een erkende rijschool. Hebt u al 2 jaar een rijbewijs A2?
  • Ofwel volgt u minimaal 9 uur praktijkles bij een erkende rijschool en oefent u, nadat u voor het examen op privéterrein bent geslaagd, minimaal 1 maand met een voorlopig rijbewijs.

Hoe krijg je B1?

Vitamine B1 (thiamine) is nodig om energie uit voedingsmiddelen te kunnen halen. Ons lichaam kan vitamine B1 niet zelf maken. Daarom moeten we het via ons voedsel binnenkrijgen. Vitamine B1 komt voor in vlees, groenten, noten, gist en graanproducten.

Wat kost een B1 rijbewijs?

Autorijbewijs B
Cursus B1 (15 lessen met personenauto) € 791,50
Cursus B2 (20 lessen met personenauto) € 971,50
Cursus B3 (25 lessen met personenauto) € 1151,50
Cursus B4 (30 lessen met personenauto) € 1331,50

Welke motor kan ik rijden met rijbewijs B?

Rijbewijs B (Auto) Als je het rijbewijs B behaald hebt na 1 mei 2011, mag je na 2 jaar een motorfiets van maximaal 125 cc besturen (maximaal vermogen van 11 kW/15 pk) met een maximale verhouding vermogen/gewicht van 0,1 kW/kg. De enige voorwaarde is minstens 4 uur praktijkopleiding volgen in een rijschool.

Wat betekent AM B op je rijbewijs?

Dan heb je voor het rijden op een bromfiets een bromfietsrijbewijs (categorie AM) nodig en voor het rijden op een brommobiel een brommobielrijbewijs (categorie AM4). Meer informatie lees je op de website van de RDW. Welke voertuigen mag ik besturen met een bromfietsrijbewijs (AM)?

Hoeveel cc mag je rijden met auto rijbewijs?

Motorrijbewijs afhankelijk van motor

Soort voertuig Vermogen motor Rijbewijs
Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) Rijbewijs A1
Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motor Onbeperkt vermogen Rijbewijs A

Welk rijbewijs voor motor 250cc?

Het rijbewijs

Leeftijd Max. vermogen/cilinderinhoud​
​Rijbewijs A1 18 jaar en ouder​ ​11 kW of 15 pk / 125 cc
​Rijbewijs A2 ​20 jaar en ouder ​35 kW of 47 pk
​Rijbewijs A ​24 jaar en ouder* meer dan ​35 kW en meer dan 47 pk

Wat mag ik rijden met rijbewijs A?

Met rijbewijs A mag een motorrijwiel met onbeperkt vermogen bestuurd worden. Deze rijbewijzen kunnen bij de meeste rijscholen gehaald worden.

Wat mag je rijden met rijbewijs B in 2022?

Met rijbewijs B mag je auto van maximaal 3500 kg ( kan ook een busje zijn), scooter, bromfiets, snoerfiets, brommobiel en een tractor rijden. Je mag ook een aanhanger of een oplegger rijden alleen als het niet meer dan 750 kg is.

Kan ik met motorrijden met rijbewijs B?

Nee, het is niet toegestaan om met een autorijbewijs dat behaald is in 2015 op een motor te rijden. Hiervoor moet je een motorrijbewijs A, A1 of A2 hebben. Als een motorvoertuig een motorfiets kenteken heeft, mag je daar niet op rijden met een rijbewijs B.

Wat is AM2 rijbewijs?

Rijbewijs voor brommobiel een bromfietsrijbewijs (AM, ook wel AM2 genoemd) of. een motorrijbewijs (A) of. een autorijbewijs (B).

Hoeveel mag je trekken met een B rijbewijs?

Aanhanger trekken met rijbewijs B Dan mag u met een auto: een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen); een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen.