Kan ik medicijnen tegelijk innemen?

Kan ik medicijnen tegelijk innemen?

Medicijnen veilig combineren Bij het combineren van medicijnen is er een grotere kans op bijwerkingen. Ook kunnen soms ongewenste wisselwerkingen tussen medicijnen ontstaan. Uw BENU Apotheek weet dit als geen ander.

Waarom mag je capsules niet openmaken?

Capsules of tabletten zijn soms gemakkelijker in te nemen als u ze openbreekt, fijnmaakt of halveert. Maar let op: dit kan de werking verminderen of u kunt er last van bijwerkingen (zoals maagpijn) door krijgen.

Kun je stikken in een pil?

Als je te weinig speeksel in je mond hebt, is het slikken van een pil moeilijker. Maar dat is gelukkig vrij makkelijk op te lossen door een glaasje water of iets anders te drinken. Vind je pil slikken echt heel eng? Dan kan je lichaam in de vecht-of-vluchtreactie schieten.

Hoe makkelijker pillen slikken?

U slikt een tablet of capsule gemakkelijker door als u uw hoofd een stukje voorover buigt tijdens het slikken. U slikt dan geen lucht mee in. De tablet of capsule kan daardoor niet in uw keel blijven steken. Neem een slok water, leg de tablet of capsule op de tong en slik deze door met 1 of 2 flinke slokken water.

Welke medicijnen mag je niet samen innemen?

Daarom mogen sommige soorten medicijnen niet samen gebruikt worden….Bekende vormen

  • insuline met bètablokkers.
  • methadon met onder andere naltrexon en zidovudine.
  • methylprednisolon met verschillende vaccins tegen kinderziektes.
  • prednisolon met onder andere ritonavir, ontstekingsremmende pijnstillers en bepaalde vaccins.

Welke medicijnen gaan niet samen?

Deze geneesmiddelen zijn: Cholesterolverlagers: simvastatine en atorvastatine. Hartritmemedicijnen: amiodaron en ivabradine. Slaap- en kalmeringsmiddelen: buspiron, diazepam (Valium) en midazolam (Dormicum)

Kan je capsules openmaken?

Mag ik de tablet doormidden breken of een capsule open maken? Ja, de tabletten kan je doormidden breken of met een pillenvergruizer tot poeder vermalen. Daarnaast mag je ook de capsules open maken en eventueel de inhoud met een glas water mengen.

Welke capsules mag je openmaken?

Of je een tablet mag vermalen of een capsule mag openbreken moet de arts (of de apotheker) bepalen. Neem hier zelf geen beslissing over, want het is niet altijd toegestaan. Sommige tabletten hebben een speciale buitenlaag om te voorkomen dat ze in de maag uiteenvallen.

Wat als je een pil in je keel blijft hangen?

Een pil die blijft steken in de keel Probeer dan warm water. Warm water kan ervoor zorgen dat de pil sneller oplost en naar beneden glijdt. Drink vervolgens nog een glas water. Als het medicijn met voedsel ingenomen mag worden, kunt u ook een klein stukje brood of iets dergelijks eten.

Wat te doen als er iets in je luchtpijp zit?

In de meeste gevallen zal de cliënt die zich verslikt een hoestbui krijgen. Hoesten zorgt ervoor dat datgene wat in de luchtpijp is gekomen er als het ware ‘uit wordt geblazen’. Als de cliënt het benauwd krijgt, niet meer kan praten of hoesten, geen lucht meer kan krijgen en blauw wordt, moet je ingrijpen.

Wat is een Slikfobie?

Een slikfobie is de angst om je tijdens het eten van voedsel te verslikken en te stikken.

Hoe pillen vermalen?

Gebruik van Gloup

  1. Proef eerst een lepel Gloup zonder medicijnen.
  2. Begin met 1 tablet en breidt dit evt uit naar meerdere pillen per inname.
  3. Leg pil/ tablet op een eetlepel.
  4. Voeg Gloup toe op de lepel (5 ml).
  5. Neem dit als één geheel in.
  6. Gloup kan gebruikt worden voor zowel gehele als vermaalde medicatie.