Wat is het verschil tussen discussie en conclusie?

Wat is het verschil tussen discussie en conclusie?

Voor veel promovendi is het lastig wat het verschil is tussen een conclusie en een discussie. Een vuistregel is om te zeggen dat je conclusie een samenvatting is van alles wat je ervoor hebt geschreven. In je conclusie herinner je je lezer aan alles wat je eerder hebt geschreven.

Wat is het verschil tussen resultaten en conclusies?

Als resultaten antwoord geven op een deelvraag, -hypothese of de onderzoeksvraag en/of significant inzicht bieden in een deelonderwerp, dan zijn deze resultaten relevant. Uiteindelijk dienen de resultaten die je in dit hoofdstuk beschrijft te leiden tot het antwoord op je hoofdvraag dat je in je conclusie geeft.

Hoe schrijf je een discussie?

Schrijfstijl in je discussie. In de discussie schrijf je meer interpretatief en kleurend over de resultaten dan in de conclusie van je scriptie. Waar je het in de conclusie bondig hield, ga je er in de discussie dieper op in. Schrijf je discussie, net als de conclusie, hoofdzakelijk in de tegenwoordige tijd.

Wat is de conclusie van een onderzoek?

In je conclusie geef je aan welke bevindingen je hebt gedaan door middel van je onderzoek. Er kan ook in staan welke aanbevelingen je doet naar aanleiding van je onderzoek en welk onderzoek er op dit gebied nog meer mogelijk is in de toekomst. In de conclusie wordt geen nieuwe informatie meer beschreven.

Wat is een conclusie schrijven?

Conclusie schrijven. Een conclusie schrijf je aan het einde, als je scriptie bijna af is. Tijdens je scriptie of onderzoek kan je al een lijst bijhouden met conclusies. Het is zelfs een goed idee om aan het eind van elk hoofdstuk kort de conclusie van dat hoofdstuk op te schrijven.

Hoe ga je in op de conclusies van je onderzoek?

In de discussie van je scriptie ga je in op de conclusies van je onderzoek door je resultaten te interpreteren, deze te koppelen aan je verwachtingen, de beperkingen en eventuele implicaties van je onderzoek te bespreken en suggesties te doen voor vervolgonderzoek. Ook wordt in de discussie vaak de validiteit van het onderzoek beargumenteerd.