Wat is een hybride OK?

Wat is een hybride OK?

Hightech. Een hybride OK is een hightech versie van de ‘gewone’ operatiekamer. Het woord hybride staat voor een conventionele operatiekamer gecombineerd met ingebouwde röntgenapparatuur. In de hybride OK kijkt een specialist met behulp van (röntgen)apparatuur tijdens een operatie in het lichaam van de patiënt.

Wat is een hybride operatiezaal?

Een hybride operatiekamer is een ruimte die voldoet aan alle strenge eisen van een operatiekamer met daarin de faciliteiten van een radiologische of cardiologische katheterisatiekamer.

Hoeveel operatiekamers Deventer Ziekenhuis?

De structuur van het bestuur van Deventer Ziekenhuis is geschetst in figuur 1.1. Dit onderzoek voeren we uit op de operatieafdeling. De operatieafdeling valt binnen Zorggroep 2 (zie figuur 1.1). De operatieafdeling bestaat uit 12 operatiekamers, een holding en de recovery.

Wat is hybride operatiekamer?

Waar patiënten in veel ziekenhuizen eerst gezien moeten worden op de radiologie en vervolgens een traditionele operatie moeten ondergaan, staan de radioloog, de chirurg en het OK-team nu samen aan de operatietafel. Met alle instrumenten en haarscherpe beeldtechnieken binnen handbereik. Vandaar de naam hybride.

Hoe oud is het Deventer Ziekenhuis?

Het opent pas in 1875 in de Bruynssteeg in Deventer. De Zusters van Liefde verplegen hier de zieken. Het ziekenhuis is met name bedoeld voor arme mensen en mensen die het katholieke geloof de rug hebben toegekeerd.

Hoe groot is Deventer Ziekenhuis?

Het Deventer Ziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis in de Nederlandse gemeente Deventer. Er werken ongeveer 2500 mensen; het ziekenhuis is daarmee een van de grootste werkgevers van Salland.

Hoe oud is het nieuwe Deventer Ziekenhuis?

Een nieuw gebouw De bouwplannen stranden in 1997, maar op 11 mei 2004 gaat dan toch de eerste paal de grond in voor een geheel nieuw ziekenhuis. Aan de Oostkant van Deventer – op de Rielerenk – verschijnt hét ziekenhuis van de 21e eeuw.

Hoe groot is Deventer ziekenhuis?