Hoe werkt een Rotatiekaart?

Hoe werkt een Rotatiekaart?

De rotatiekaart helpt kinderen te onthouden waar ze hebben gespoten en om telkens op een andere plek in het lichaam te spuiten. Ze plaatsen hem op hun buik en drukken een duimpje van de kaart uit. Op die plaats spuiten ze. De duimpjes plakt het kind op een spelkaart.

Waar kan ik het beste insuline injecteren?

De beste plekken om insuline te spuiten zijn uw buik en bovenbenen. Insuline komt vanuit uw buik sneller in uw bloed dan vanuit uw been. Als het kan: kies 1 plek waar u steeds prikt, bijvoorbeeld uw buik. Prik wel elke dag op een ander stukje huid.

Waarom een rotatieschema?

Stel hiervoor een rotatieschema op. Door systematisch roteren binnen het gebied wordt getracht om verandering van vetverdeling (lipodystrofie) en huidbeschadigingen te voorkomen. Je kunt hiervoor een rotatiekaart1 als hulpmiddel gebruiken.

Welke Injectieplaatsen worden bij de volgende soorten humane insuline gebruikt?

Humane insuline

  • Buik (snelle insuline-absorptie) De injectie gebeurt best op een handbreedte aan weerszijden van de navel.
  • Dijen (langzame insuline-absorptie) Inspuitingen gebeuren best enkel in het bovenste buitenste deel van de dijen.
  • Billen (langzame insuline absorptie)

Waarom 10 seconden wachten bij insuline?

Breng de naald helemaal in de huid en injecteer de insuline langzaam. Wanneer de injectieknop weer op 0 staat, de naald nog minstens 10 seconden in de huid laten zitten om ervoor te zorgen dat de volledige dosis geïnjecteerd is.

Wanneer injecteer je insuline in de buik?

Bij injectie in de buik wordt de insuline relatief snel opgenomen in het lichaam. Injecteer niet hoger dan het begin van de ribben en prik niet direct rond de navel. Verder kun je het hele gebied van de buik gebruiken. Injecteer in de arm of in het been wanneer je gebruik maakt van langwerkende insuline.

Waar Mag ik insuline inspuiten in het lichaam?

Waar mag ik insuline inspuiten in het lichaam? De meest gebruikte plaatsen zijn de buik en de bovenbenen. Bij injectie in de buik wordt de insuline relatief snel opgenomen in het lichaam. Injecteer niet hoger dan het begin van de ribben en prik niet direct rond de navel.

Wat zijn de doseringen van korte en middellange insuline?

Twee dagelijkse doseringen van korte en middellang actieve insuline. Deze worden gegeven voor het ontbijt en voor de avondmaaltijd. De kortwerkende insuline helpt je lichaam bij de verwerking van glucose in de ochtend en avond. De middellang werkende insuline is actief in de namiddag en tijdens de nacht.

Hoe dien je insuline toe?

De meeste mensen spuiten insuline onderhuids (ofwel subcutaan) in het bovenbeen of in de buik, soms in een bil of de bovenarm. U doet dat met een insulinepen ter grootte van een vulpen. Er zijn pennen die al gevuld zijn met insuline, en pennen waar u zelf een patroon met insuline in moet doen.

Waar moet je op letten bij insuline?

Hoe?

  • Gebruik bij elke injectie een nieuwe naald. Anders kunt u de huid beschadigen en kan een spuitplek ontstaan.
  • Wissel regelmatig van injectieplek.
  • Het is van belang dat u op ieder spuittijdstip van de dag in hetzelfde lichaamsdeel spuit (wel telkens op een andere plek).
  • Injecteer insuline NIET in een spuitplek.

Wat zijn de bijwerkingen van Levemir?

Zoals elk geneesmiddel kan Levemir bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Zeer vaak voorkomende bijwerkingen. Komen voor bij meer dan 1 op de 10 mensen. Lage bloedsuiker (hypoglykemie). Zie voor details Andere effecten van diabetes hieronder. Vaak voorkomende bijwerkingen. Komen voor bij minder dan 1 op de 10 mensen.

Wat is een longinfiltraat?

Een longinfiltraat is een afwijking die je kunt zien op een longfoto. Je ziet dat een gebied waar minder lucht in zit, ziet er uit als een vage vlek. Dit is meestal het gevolg van een longontsteking waarbij op die plek de long vol gelopen is met ontstekingscellen en vocht.

Is infiltraat de oorzaak van longontsteking?

Een infiltraat is meestal het gevolg van een longontsteking (er zijn ook andere oorzaken, maar daar wordt zeker in het begin niet van uitgegaan). Dus als je lichamelijke klachten ook passen bij een longontsteking is het infiltraat wat zichtbaar is op de thorax, kun je er denk ik wel op vertrouwen dat dat de oorzaak is.

Wat is een infiltraat in de chirurgie?

In de chirurgie spreekt men van een infiltraat, wanneer het vrije deel van het buikvlies (het omentum majus) zich met de darmen beschermend om een ontstoken orgaan, zoals de appendix of de galblaas heen legt, en zo een massa in de buik vormen, waar je tijdelijk operatief niet aan moet komen.

Wat is infiltraat geneeskunde?

Een infiltraat is in de geneeskunde een plaats waar zich cellen uit het immuunsysteem tussen de normale weefselcellen hebben genesteld. Vaak betreft het lymfocyten maar ook andere typen witte bloedcellen kunnen hierbij betrokken zijn.