Wat is een Galapagosreuzenschildpad?

Wat is een Galapagosreuzenschildpad?

De galapagosreuzenschildpad was een grote soort die ook erg zwaar kan worden. De schildpad heeft een groene tot grijze kleur, en relatief lange nek en dito poten. De galapagosreuzenschildpad kom een schildlengte bereiken tot 1,2 meter, maar inclusief de nek en staart kon de schildpad ruim anderhalve meter lang worden.

Wat is de leeftijd van de schildpad?

En dat is helemaal waar. Er zijn verhalen bekend van schildpadden die meer dan 150 jaar oud zijn geworden. Over het algemeen geldt des te groter de schildpad, des te hoger de leeftijd die ze kunnen bereiken. De kleinste soorten schildpadden bereiken een gemiddelde leeftijd van ongeveer 20 tot 40 jaar.

Wat is de oudste schildpad ooit geworden?

Zoals gezegd zijn er genoeg verhalen bekend van schildpadden die meer dan 150 jaar oud zijn geworden. De oudste schildpad ooit was een Adabra schildpad (reuzenschildpad) genaamd Adwaita. Volgens de dierentuin in India waar het dier leefde is de schildpad maar liefst 255 jaar oud geworden.

Wat zijn de soorten schildpadden?

Schildpadden (Testudines) zijn een orde van reptielen waarvan alle soorten gekenmerkt worden door een vaak stevig en bolvormig schild. De eieren van schildpadden worden opgegraven door verschillende vijanden, van krabben en mieren tot gravende zoogdieren en sommige hagedissen.

Wat is de kleur van een schildpad?

De meeste schildpadden hebben een donkere groene tot bruine kleur met een camouflerende tekening zoals lichtere tot gele of rode strepen, stippen, vlekken of landkaarttekeningen. Een aantal schildpadden heeft bijzonder kleurrijke tekeningen op met name de nek en kop, zoals de diadeemschildpad , de geelwangschildpad en de roodwangschildpad .

Wat is de tekening van een schildpad?

De kleur en tekening zijn vaak zelfs per individu iets verschillend, dit is als het ware de vingerafdruk van een schildpad. Een landbewonende schildpad heeft een bolvormig schild, een aan water gebonden schildpad heeft een lichter, plat schild om beter te kunnen zwemmen.