Wat is dienstverlener kmo-Portefeuille?

Wat is dienstverlener kmo-Portefeuille?

De kmo-portefeuille is een laagdrempelige en interactief subsidie-instrument dat ondernemers helpt te professionaliseren. Via de kmo-portefeuille kunnen kmo’s financiële steun krijgen voor opleidingen of adviezen.

Welke 2 diensten subsidieert de overheid met de kmo-Portefeuille?

De kmo-portefeuille is een steunmaatregel die ondernemers een financiële tegemoetkoming geeft als ze opleiding of advies aankopen bij een geregistreerde dienstverlener. Om de subsidie aan te vragen, dient u online een aanvraag in en stort u vervolgens een bedrag in uw (elektronische) kmo-portefeuille.

Wie komt in aanmerking voor de kmo-Portefeuille?

Voorwaarden voor subsidie via de kmo-portefeuille

  • Je onderneming is een kmo (volgens de Europese kmo-definitie) of je beoefent een vrij beroep.
  • Je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm.
  • Je vestiging ligt in het Vlaams Gewest.
  • Je bent actief in de privésector.
  • Je bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit.
Lees ook:   Waar moet je 30 km per uur rijden?

Hoe opleiding betalen met kmo-Portefeuille?

Hoe doe ik een betaling via de kmo-portefeuille? U doet dit door zich aan te melden via www.kmo-portefeuille.be. Vervolgens klikt u op de knop ‘betalen’ van het project 2016KMO025102. Klik hier om toegang te krijgen tot uw portefeuille.

Hoeveel kmo-Portefeuille per jaar?

Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 30% steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal € 7.500 steun per jaar. Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 20% steun genieten via de kmo-portefeuille. Je krijgt maximaal € 7.500 per jaar.

Hoeveel betaalt kmo-Portefeuille?

Welke opleiding kmo-Portefeuille?

De kmo-portefeuille werkt vraaggericht. De ondernemer beslist zelf welke opleiding of welk advies zijn of haar bedrijf nodig heeft en kan daarvoor via de kmo-portefeuille steun aanvragen. Niet alle opleidingen zijn echter relevant of leveren te weinig een nuttige bijdrage aan de onderneming.

Kan ik kmo-Portefeuille aanvragen?

De kmo-portefeuille aanvragen doe je voortaan vlot via e-loketondernemers. Onze vertrouwde roze aanvraagknop leidt je vanaf nu naar het e-loketondernemers. Jouw dashboard geeft je een overzicht van de aanvragen die jij hebt lopen voor jouw bedrijf of welke steun je al kreeg.

Lees ook:   Hoe kan ik me gedragen?

Hoeveel krijg je van kmo-Portefeuille?