Wat is de bezienswaardigheden van Washington?

Wat is de bezienswaardigheden van Washington?

Bezienswaardigheden in Washington staat. Absolute bezienswaardigheden zijn: Space needle. Olympic Park. Mount Rainier en Mount Rainier NP. St Helene gebergte.

Wat is de grootte van Canada?

Canada is het grootste land van het westelijk halfrond en het op één na grootste land ter wereld en is daarmee goed voor 7% van de totale aardoppervlakte. Tekenend voor de enorme grootte van het land is het feit dat Canada grenst aan zowel de Atlantische, de Stille als de Arctische Oceaan.

Wat is De oppervlakte van Canada?

De totale oppervlakte van Canada is 9.958.319 km2 waarvan 755.109 km2 water. Canada is het grootste land van het westelijk halfrond en het op één na grootste land ter wereld en is daarmee goed voor 7% van de totale aardoppervlakte.

Wat is de grens van Canada?

Canada strekt zich uit tussen de Grote Oceaan in het westen, de Atlantische Oceaan in het oosten en de Noordelijke IJszee in het noorden (vandaar de Canadese nationale wapenspreuk “Van zee tot zee” (A mari usque ad mare)). Voorts grenst het land in het zuiden aan de Verenigde Staten en aan de eveneens Amerikaanse staat Alaska in het noordwesten.

Wat is een staat in de Verenigde Staten?

Washington is een van de staten van de Verenigde Staten, gelegen in de Pacific Northwest. De staat wordt gevormd door het overblijvend westelijke deel van het vroegere Washingtonterritorium. Het gebied werd toegelaten tot de Unie als de 42e staat in 1889. Het United States Census Bureau schatte het inwonersaantal in 2009 op 6 664 195.

Wat zijn de belangrijkste bedrijven in de staat Washington?

Belangrijke bedrijven gevestigd in de staat Washington omvatten: 1 Boeing 2 Microsoft 3 Starbucks 4 Costco (gestart in Kirkland, Washington) 5 UPS (gestart in Washington) 6 Amazon (gestart in Bellevue , Washington)

Wat is de hoofdstad van de Verenigde Staten?

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. “D.C.” staat voor “District of Columbia”, het speciale federale district dat sinds de jaren 1870 hetzelfde grondgebied bestrijkt en er min of meer synoniem mee is.

Waar Canada bovenal bekend staat is de natuur?

Waar Canada bovenal om bekend staat is de natuur. Vrijwel nergens ter wereld kun je als inwoners en bezoeker zo genieten van de natuur dan in Canada. Het land heeft op dat gebied dan ook vrijwel alles te bieden wat je je voor kunt stellen. Het enige wat nog

Wat is de bevolkingsdichtheid in Oregon?

De bevolkingsdichtheid in Oregon is het grootst in de strook tussen de kust en het Kustgebergte. Hier liggen de grootste steden, Portland, Eugene en Salem. Portland telt ongeveer 600.000 inwoners en nummer twee, Eugene, volgt op een grote afstand met circa 150.000 inwoners.

Is Californië de grootste staat van de VS?

Californië is de op twee na grootste staat van de VS, na Alaska en Texas. Californië grenst in het zuiden aan de Mexicaanse staat Baja California, in het oosten aan de Amerikaanse staten Arizona en Nevada en in het noorden aan de staat Oregon. In het westen en zuidwesten wordt de staat begrensd door de Grote Oceaan.

Wat is de hoofdstad van America?

De hoofdstad is Olympia . Ongeveer 60 procent van de inwoners van de staat Washington wonen in het metropoolgebied van Seattle waar het centrum ligt van de transportsector, zakenwereld en de industrie in de regio.