Wat is ACC in een auto?

Wat is ACC in een auto?

De Adaptive Cruise Control (ACC) is in te schakelen bij een snelheid vanaf 50 km/u. Vanaf dat moment werkt ook de automatische afstandsregeling tot de voorganger. Dit veiligheidssysteem past de snelheid van de auto automatisch aan om een veilige afstand tot je voorligger te bewaren.

Wat is de betekenis van ACC?

ACC is een Engelse afkorting voor ‘Automatic Climate Control’. In het Nederlands betekent dit ‘Automatische Klimaat Controle’. ACC is een systeem dat de temperatuur in de auto automatisch regelt. Het systeem werkt in combinatie met de verwarming en de airco.

Wat is Adaptive Cruise Control Volvo?

Adaptieve cruisecontrol (ACC)* U stelt de gewenste snelheid en het tijdsverschil ten opzichte van de voorligger. Wanneer de radarsensor een voorligger registreert die langzamer rijdt dan u, wordt uw snelheid automatisch aangepast. Wanneer de weg voor u weer vrij is, hervat de auto de ingestelde snelheid.

Welke auto’s hebben ACC?

Volkswagen Polo heeft ACC standaard. Park Assist is ook wel te krijgen. Maar beide kan bijvoorbeeld ook bij een Hyundai Ioniq.

Is cruise control veilig?

Het grote nadeel van cruise control is dat het je risico op een ongeval vergroot, omdat het je aandacht en reactiesnelheid beïnvloedt. Onderzoek toont aan dat vrachtwagens die inrijden op de staart van een file, vaak met cruise control aan het rijden waren.

Hoe remt adaptive cruise control?

Dat is een snelheidsregelaar die ook nog eens automatisch afstand houdt tot je voorganger. Remt de auto voor je af dan remt jouw auto automatisch mee. Maakt je voorganger weer meer snelheid en is er weer genoeg ruimte voor je, dan zal jouw auto automatisch weer de ingegeven snelheid gaan aanhouden.

Hoe schakel je ACC in?

Adaptive Cruise Control instellen en bedienen Trek de hendel naar u toe om de ACC te starten. Schakel het systeem uit door de hendel van u af te duwen. Om de snelheid in te stellen die u op dat moment rijdt, drukt u de knop op de zijkant van de hendel naar beneden – richting ‘SET’. De auto houdt nu deze snelheid vast.

Hoe werkt een cruisecontrol?

Hoe werkt cruise control? Cruise control herkent u aan het woordje ‘cruise’, ‘cruise control’ of een snelheidsmeter met een pijltje. Wanneer u cruise control instelt en op ‘set’ klikt, houdt uw auto automatisch de gewenste snelheid aan. Zodra u remt, schakelt het cruise control systeem weer uit.

Is cruise control slecht voor auto?

Nadeel van een normale cruise control is echter dat het in de praktijk niet prettig werkt zodra er meer verkeer om je heen is. Je moet dan constant reageren op wat anderen doen en dus de cruise control (de)activeren. Daarom is op moderne auto’s steeds vaker adaptieve cruise control gemonteerd.