Wat betekent ergens bij stilstaan?

Wat betekent ergens bij stilstaan?

stilstaan – Werkwoord 1. (inerg) niet in beweging zijn ♢ Die klok heeft al lange tijd stilgestaan. 2. (inerg) ~ bij aandacht aan iets schenken ♢ Ik heb er eenvoudigweg niet bij stilgestaan.

Wat als een auto een jaar stilstaat?

Staat de auto langer dan drie weken stil, dan zou de accu wat uitgeput kunnen raken. ,,Een auto heeft stille verbruikers: denk aan de klok, radio of het centraal vergrendelingssysteem. De auto verbruikt daar ook stroom mee als hij stilstaat. Dan kunnen er accuproblemen ontstaan.

Hoe lang kan auto stil staan?

Een ritje van ongeveer twintig minuten helpt problemen te voorkomen. Wanneer je auto langer dan drie weken stil staat dan kunnen er problemen ontstaan met de accu, de banden, de remmen en de brandstof in de tank.

Hoe lang kan auto stilstaan accu?

Een half uurtje is vaak al voldoende om problemen te voorkomen. Even de snelweg op vindt de auto ook fijn: bij hogere snelheden komt de motor goed op temperatuur en wordt er net even wat meer van de techniek gevergd. “Staat een auto enkele weken stil, dan kan de accu uitgeput raken.”

Hoe schrijf je stilstaan?

stilstaan = stilstaan werkw. Uitspraak: [`stɪlstan] Verbuigingen: stond stil (verl. tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft stilgestaan (volt.

Is stationair draaien slecht?

Wanneer een auto in het stationair toerental draait, gebruikt de auto een zeer rijk brandstof-mengsel. Bij benzine motoren betekent dit aanslag op je gasklep en dieselmotoren kunnen flink last hebben van roet. Dit betekent dat je de interne delen van je motor vervuilt. Hetzelfde geld ook voor korte, rustige ritjes.

Hoe auto starten na lang stilstaan?

Stap je toch in een auto die lang heeft stilgestaan, start dan direct bij het inschakelen van het contact. Zet niet eerst de lampen, airco of andere elektrisch aangedreven onderdelen aan. Daarmee kun je de laatste stroom uit de accu halen, waardoor starten niet meer gaat.

Is erbij 1 woord?

We schrijven erbij aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. Na erbij kan ook een dat-zin of een beknopte bijzin volgen.