Wat hoort er op een recept te staan?

Wat hoort er op een recept te staan?

Recept moet zijn geschreven in onuitwisbare inkt. Naam, voorletters, volledig adres en telefoonnummer van degene die voorschrijft zijn vermeld. Datum van voorschrijven is vermeld. Naam van het middel en hoeveelheid is voluit geschreven in letters.

Hoe recept voorschrijven?

U voert eenmalig uw eigen gegevens in, zoals naam, geboortedatum, handtekening, uw AGB-code en uw BIG-nummer. Daarna worden uw gegevens gecheckt in het BIG-register. Vervolgens voert u de gegevens in van de patiënt en de medicatie die u voor wilt schrijven.

Wat moet er in ieder geval op een recept te vinden zijn?

Volledig adres voorschrijver.

 • Telefoonnummer voorschrijver.
 • Datum van voorschrijven.
 • R/ Naam geneesmiddel.
 • Sterkte geneesmiddel in letters.
 • Hoeveelheid geneesmiddel in letters.
 • S. De wijze van gebruik en de totale hoeveelheid per etmaal.
 • Naam en voorletters patiënt.
 • Hoe werkt een doktersvoorschrift?

  De arts geeft in welke medicatie je nodig hebt en ondertekent het voorschrift met de persoonlijke elektronische identiteitskaart (e-lD). Het voorschrift wordt vervolgens naar een beveiligde server verstuurd. Als patiënt krijg je geen voorschrift meer mee, wél het ‘bewijs van elektronisch voorschrift’.

  Wat is Polyfarmacie bij ouderen?

  Ouderen hebben vaak verschillende ziekten tegelijk en gebruiken daarvoor meerdere medicijnen. Als een patiënt gedurende langere tijd vijf of meer verschillende soorten geneesmiddelen tegelijk gebruikt, heet dat polyfarmacie.

  Waarom krijg je een recept?

  Waarom moet de arts de reden van voorschrijven op het recept vermelden? Om de patiënt nog betere en veiligere zorg te kunnen verlenen op gebied van medicatiegebruik is het in een aantal gevallen nodig dat de apotheker beschikt over de reden waarom een geneesmiddel wordt voorgeschreven.

  Waar moet een medisch recept aan voldoen?

  Hoe schrijf ik een recept? Medisch recept schrijven!

  • Datum.
  • R/ (generieke) naam geneesmiddel, toedieningsvorm, sterkte. da/dtd no aantal stuks.
  • S/ de wijze van gebruik van het geneesmiddel. bijzondere aanwijzingen.
  • Paraaf of handtekening (bij opiaat)

  Hoe schrijf ik een medicatie recept?

  Naast naam- en adresgegevens van de arts, de naam en (soms ook) adresgegevens van de patiënt, bevat het recept de gegevens over het gebruik, de hoeveelheid en sterkte van de af te leveren medicijnen. Veel medicijnen (in Nederland de UR-geneesmiddelen) zijn niet zonder doktersrecept verkrijgbaar.

  Wat betekent 1 dd 1?

  d.d., afkorting van de dato, Latijn voor “van de datum, daterend van” dd., afkorting van “dienstdoend”, iemand in zekere dienst. d.d. (rec.) de die, per dag, daags.

  Wat betekent 1dd1?

  Dutch translation: 1 maal daags 1 (tablet, poeder)

  Wat mag een huisarts voorschrijven?

  Artsen, tandartsen en verloskundigen Bepaalde geneesmiddelen zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar: de zogenoemde UR-geneesmiddelen. In de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) is bepaald welke beroepsbeoefenaren bevoegd zijn om recepten voor UR-geneesmiddelen voor te schrijven.

  Wat betekend 1dd1?

  Veel gebruikt daarbij is de afkorting ‘dd’, die staat voor ‘de die’ en betekent ‘per dag’. Zo wordt ‘2 dd 1 tabl. 1h a.c.’ op het etiket van de verpakking overge- nomen als ‘2 maal per dag 1 tablet 1 uur voor de maaltijd’.

  Wat zijn vrij verkrijgbare medicijnen?

  WAT ZIJN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN Vrij verkrijgbare middelen zijn medicijnen waarvoor geen doktersrecept nodig is. Denk aan pijnstillers, laxeermiddelen, neusdruppels of middelen tegen hooikoorts, reisziekte, voetschimmel, maagklachten …

  Wat is het kenmerkende ingrediënt voor een Blanc Manger?

  Blanc manger is een zoet dessert vaak gemaakt met melk of room en suiker verdikt met gelatine, maïzena of Iers mos en vaak op smaak gebracht met amandelen. Het wordt meestal in een mal en koud geserveerd. Hoewel traditioneel wit, worden blancmangers vaak een roze kleur gegeven.