Wat gebeurt er als je in je proeftijd wordt ontslagen?

Wat gebeurt er als je in je proeftijd wordt ontslagen?

U kunt ontslag nemen tijdens uw proeftijd. U hoeft zich in dit geval niet te houden aan een opzegtermijn. Maar u heeft geen recht op een WW-uitkering als u zelf ontslag neemt. U kunt eventueel wel aanspraak maken op een bijstandsuitkering van uw gemeente.

Kan je ontslagen worden als je niet komt opdagen?

Als werkgever wilt u uiteraard dat u beschikking heeft over al uw medewerkers. Wanneer een medewerker zonder te melden afwezig is, kan dit vervelende consequenties hebben voor de bedrijfsvoering. Dit is echter nog geen reden om een werknemer direct te ontslaan.

Kan je ontslagen worden tijdens Re integratie?

Als u als werknemer onvoldoende meewerkt aan re-integratie dan kan u ook binnen de periode van twee jaar ontslagen worden. Bijvoorbeeld als reeds voor de ziekte een ontslagvergunning is aangevraagd en goedgekeurd.

Wat als je ziek wordt in je proeftijd?

Wanneer je tijdens de proeftijd ziek wordt mag je werkgever de proeftijd niet verlengen met de periode van ziekte. Je werkgever mag je tijdens je proeftijd ook ontslaan als je ziek bent, maar niet omdat je ziek bent.

Is proefperiode betaald?

Wat is een proeftijd? Een proeftijd is een korte periode aan het begin van je eerste contract. In deze periode mogen jij en je werkgever het contract per direct opzeggen, zonder rekening te houden met de opzegtermijn. Je loon stop dan ook per direct en je krijgt niet doorbetaald tot het einde van je proefperiode.

Wat gebeurt er als je niet meer komt opdagen?

Conclusie: Als je zo maar weg blijft, kan de werkgever schadevergoeding eisen. Het beste is dus te overleggen of het contract met wederzijds goedvinden kan worden beƫindigd, direct of met opzegtermijn. Regel het wel schriftelijk.

Wat zijn re integratieverplichtingen?

Verplichtingen werknemer Ook de zieke werknemer moet volledig meewerken aan zijn re-integratie. Zijn belangrijkste verplichtingen: De werknemer doet er alles aan om herstel te bevorderen en denkt mee met de bedrijfsarts en arbodienst. De werknemer houdt zich aan de afspraken die gemaakt zijn in het Plan van Aanpak.

Wat is niet meewerken aan re-integratie?

Een bijzondere vorm van verwijtbaar gedrag is de situatie van een werknemer die niet of onvoldoende meewerkt aan zijn re-integratie. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een werknemer die niet wil meewerken aan het opstellen van een plan van aanpak. Of mogelijk wil de werknemer geen passende werkzaamheden verrichten.

Wanneer Kunt u worden ontslagen?

U kunt in de volgende gevallen worden ontslagen: Om bedrijfseconomische redenen (o.a. collectief ontslag) Bijvoorbeeld bij een reorganisatie, bedrijfssluiting of bedrijfsverhuizing. U bent langdurig arbeidsongeschikt. U mag de eerste 2 jaar dat u ziek of arbeidsongeschikt bent niet ontslagen worden. Daarna is dit wel mogelijk.

Wat is een geldige reden voor ontslag?

Ook al ben je lange tijd of geregeld afwezig, ziekte is geen geldige reden voor ontslag. Zolang je ziek bent, wordt je arbeidsovereenkomst gewoon geschorst. Je krijgt als bediende eerst nog een maand je loon uitbetaald door je werkgever, daarna val je terug op een uitkering van het ziekenfonds.

Wat is ontslag wegens ziekte verboden?

Ontslag wegens ziekte is altijd verboden. Maar ontslag tijdens je ziekte is dat niet. Tenminste, als je werkgever zich aan de regels houdt. We leggen je uit hoe de vork precies in de steel zit.

Hoe ontsla je iemand in proeftijd?

Tijdens de proeftijd mogen u en uw werkgever de arbeidsovereenkomst per direct beƫindigen. Ofwel: u kunt stoppen wanneer u wilt, maar ook de werkgever kan u van de ene op de andere dag ontslaan. Uw werkgever hoeft niet te zeggen waarom hij u ontslaat.

Kun je je baan opzeggen als je in de Ziektewet zit?

Het Burgerlijk Wetboek kent een opzegverbod tijdens ziekte. Hiermee wordt geregeld dat je werkgever je arbeidsovereenkomst tijdens de eerste twee jaar van je ziekte of arbeidsongeschiktheid niet mag opzeggen. Een zieke werknemer geniet dus ontslagbescherming.

Heb je altijd een maand proeftijd?

Bij een contract voor bepaalde tijd (tijdelijk contract) gelden verschillende regels. Welke regel van toepassing is, hangt af van de periode waarover het contract geldt: Contract voor 2 jaar of langer: de proeftijd mag maximaal 2 maanden zijn. Contract voor minder dan 2 jaar: de proeftijd mag maximaal 1 maand zijn.

Kun je iemand die ziek is in de proeftijd ontslaan?

Tijdens uw proeftijd mag uw werkgever u zonder reden ontslaan. Het maakt niet uit of u op het moment dat u het ontslag krijgt, ziek bent of niet. De werkgever mag niet discrimineren of de ziekte als reden opgeven voor het ontslag.

Wanneer moet je ontslag nemen in je proeftijd?

Als je werkgever je ontslaat in je proeftijd is er geen opzegtermijn. Dat betekent dus dat hij je per direct op straat kan zetten. Wel moet in je contract duidelijk staan wat je proeftijd is en hoe lang deze duurt. Zelf ontslag nemen Je mag ook zelf ontslag nemen in je proeftijd. Dan heb je ook geen

Wanneer kan u de proeftijd opzeggen?

U of uw werknemer kan tijdens de proeftijd de arbeidsovereenkomst op ieder moment opzeggen, ook als de werknemer ziek is. Afspraken over de proeftijd moeten schriftelijk worden vastgelegd. Dit zijn de regels voor de duur van de proeftijd: *Behalve als in de cao een proeftijd van maximaal 2 maanden staat.

Hoe lang is de proeftijd voor een werknemer?

maximaal 1 maand*. Tijdelijke arbeidsovereenkomsten van 6 maanden of korter. geen proeftijd mogelijk. *Behalve als in de cao een proeftijd van maximaal 2 maanden staat. Daarnaast gelden voor de proeftijd de volgende regels: De proeftijd moet voor u en uw werknemer even lang zijn.

Zelf ontslag nemen tijdens proeftijd U kunt ontslag nemen tijdens uw proeftijd. U hoeft zich in dit geval niet te houden aan een opzegtermijn. Maar u heeft geen recht op een WW-uitkering als u zelf ontslag neemt. U kunt eventueel wel aanspraak maken op een bijstandsuitkering van uw gemeente.