Wat doet medicatie met je lichaam?

Wat doet medicatie met je lichaam?

Het gebruik van medicijnen Als u een medicijn inneemt komt het via de maag en darm in het bloed terecht. Het bloed brengt het medicijn in het hele lichaam, ook op de plaats waar het werken moet. Als u ouder wordt, werken uw nieren minder goed. Dit betekent dat sommige medicijnen langer in uw lichaam blijven.

Hoe kun je makkelijk pillen slikken?

U slikt een tablet of capsule gemakkelijker door als u uw hoofd een stukje voorover buigt tijdens het slikken. U slikt dan geen lucht mee in. De tablet of capsule kan daardoor niet in uw keel blijven steken. Neem een slok water, leg de tablet of capsule op de tong en slik deze door met 1 of 2 flinke slokken water.

Wat is een dodelijk medicijn?

Welke medicijnen zijn dodelijk? In principe zijn alle medicijnen dodelijk wanneer je er te veel van neemt. Een overdosis medicijnen loopt echter niet altijd fataal af. In een aantal gevallen kun je wel last blijven houden van orgaanschade, met vervelende lichamelijke en psychische klachten tot gevolg.

Kan je door medicijnen dik worden?

Een medicijn kan ervoor zorgen dat de schildklier of de stofwisseling langzamer gaan werken. Beide hebben als gevolg dat het lichaam meer tijd krijgt om voedingsstoffen op te nemen en vast te houden, met als gevolg dat het gewicht toeneemt.

Wat is het doel van een huisapotheek?

Een huisapotheek is een kleine voorraad eenvoudige verband- en geneesmiddelen die over het algemeen zonder voorschrift van een arts gebruikt kunnen worden. Naast de verbandmiddelen bevat een huisapotheek pijnstillers, ontsmettingsmiddelen (betadine, sterilon), diarreeremmers, laxeermiddelen en zalven.

Wat is het verschil tussen de werking van een medicijn en bijwerkingen?

Wie klachten heeft, kan daarvoor een medicijn gebruiken. Dat helpt vaak, maar soms geeft een medicijn nieuwe klachten, terwijl het een bijwerking van dat medicijn is. Alle soorten medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, ook homeopathische of kruidenmiddelen.