Wat doet een verzekeringsmakelaar?

Wat doet een verzekeringsmakelaar?

Een verzekeringsmakelaar regelt alles voor u rondom het zoeken en afsluiten van een verzekering. Hij luistert naar uw wensen en noteert uw vragen en gegevens. Zo weet hij wat voor verzekering u nodig heeft. Hierna gaat hij voor u op zoek naar een verzekering die het beste bij u past.

Wat is de taak van een verzekeringsagent?

Een verzekeringsagent werkt voor één verzekeringsmaatschappij. Het voordeel hiervan is dat hij precies weet wat voor soort verzekeringen deze verzekeraar aanbiedt. De verzekeringsagent noteert uw vragen en wensen en gaat hiermee naar de verzekeringsmaatschappij. Zo vindt de hij de verzekering die u nodig heeft.

Wat moet men doen om verzekeringsmakelaar te worden?

Concreet. Wie verzekeringsmakelaar wil worden, moet zich verplicht inschrijven bij een controleorgaan, de FSMA. Vooraleer je je inschrijft bij de FSMA, moet je kunnen aantonen dat je beschikt over de juiste en voldoende kennis, zowel als ondernemer als op verzekeringsvlak. Dit kan je via verschillende wegen doen.

Wat verdient een verzekeringsmakelaar?

Salaris als Adviseur verzekeringen in België

België Gemiddeld salaris Potentieel salarisbereik
Brussel 37.200 € 30.600 € – 45.900 €
Antwerpen 37.300 € 31.100 € – 46.300 €
Mechelen 35.900 € 30.200 € – 44.100 €
Leuven 34.900 € 28.800 € – 42.600 €

Hoe wordt je een verzekeringsagent?

De Verzekeringsagent heeft minimaal een HBO opleiding gevolgd en moet een specialisatie Verzekeringen hebben om zijn werk te kunnen doen. Een mogelijkheid is Financial Services Management. Verder kan de Verzekeringsagent een opleiding WFD module Schade of WFD module Leven hebben afgerond.

Wat is een assurantiemakelaar?

Makelaar in assurantin = Een assurantiemakelaar is een tussenpersoon, die zijn bedrijf maakt van het verlenen van bemiddeling bij het tot stand brengen en het sluiten van verzekeringsovereenkomsten n opdracht van en op naam van personen tot wie hij n…